

(51,05 лв. за стек от 8 бр.)
Референция: 10-0202-55
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био сладкото от черни боровинки в стек от 8 буркана по 290 гр е натурален продукт, създаден от 99,6% биологично чисти съставки. То комбинира балансираната сладост и характерната лека киселинност на черните боровинки, запазвайки техните хранителни и антиоксидантни свойства.
Състав: 45% био черни боровинки, Концентриран био сок от ябълки, Концентриран био сок от черни боровинки, Натурален пектин
Без добавени оцветители, овкусители, консерванти или други изкуствени съставки.
Черните боровинки са били високо ценени още в древността и присъстват в митологията на различни народи. Скандинавските легенди разказват, че черните боровинки били храна на елфите, които ги събирали при пълнолуние и ги използвали за лечебни отвари. В славянската култура се вярвало, че горските вещици оставят следи от черни боровинки в кошниците на добрите хора, за да ги пазят от зли духове. Сред индианските племена черните боровинки били наричани „тъмният дар на земята“ и се използвали за подобряване на зрението и интуицията.
Според митологията на племето Чероки, черните боровинки били създадени от Луната. Богинята на нощното небе забелязала, че хората се страхуват от тъмнината, и дарила на земята тези плодове, за да им даде яснота и вътрешен мир. Вярвало се, че ако някой яде черни боровинки в нощ на пълнолуние, ще получи сънища, които разкриват бъдещето.
Черните боровинки съдържат високи нива на антоцианини, които подобряват нощното зрение – неслучайно ги наричат „плодът на ясния поглед“!
Хранителни стойности на Био сладко от черни боровинки (приблизителни) за 100 гр продукт
Енергийна стойност: 1020 kJ / 243,9 kCal
Мазнини: 0 гр,
от които наситени мастни киселини: 0 гр
Въглехидрати: 60,31 гр,
от които захари (естествени): 50,78 гр
Белтъци: 0,43 гр
Сол: 0,15 гр
Фибри: около 3 гр
Минерали:
Калий: около 80 мг
Калций: около 6 мг
Магнезий: около 4 мг
Желязо: около 0,3 мг
Витамини:
Витамин С: около 7 мг
Витамин А: около 15 мкг
Витамин К: около 10 мкг
Антиоксиданти:
Антоцианини: високо съдържание
Флавоноиди: основно кверцетин и мирицетин
Стойностите могат леко да варират в зависимост от произхода на плодовете и метода на обработка.
Съхранение:
Преди отваряне: на сухо и хладно място, далеч от слънчева светлина.
След отваряне: в хладилник, консумирайте в рамките на 10-14 дни.
Начин на ползване:
Идеално за намазване върху палачинки, хляб или печива.
Подходящо за десерти, кисело мляко или смутита.
Отлично допълнение към сирена, печени меса и дивеч.
Използва се като натурален подсладител в чайове и коктейли.
Здравословни предимства
Подпомага здравето на очите, благодарение на високото съдържание на антоцианини.
Подобрява паметта и концентрацията, като подпомага мозъчната функция.
Действа противовъзпалително и подпомага имунната система.
Ползи от разфасовката
Стек от 8 буркана – идеален за семейства, ресторанти или дългосрочна употреба.
Стъклена опаковка – предпазва от замърсяване и запазва вкусовите качества.
Рецепти с био сладко от черни боровинки
Италианска панакота с черни боровинки и розмарин
(Нежен, кремообразен десерт с ароматен акцент)
Необходими съставки:
400 мл течна сметана
100 мл прясно мляко
2 с.л. захар
1 ч.л. желатин
150 гр био сладко от черни боровинки
½ ч.л. пресен розмарин
Начин на приготвяне:
Загрей сметаната и млякото, добави захарта и розмарина, без да завира.
Разтвори желатина и го добави към сместа.
Разлей в чаши и охлади за 4 часа.
Добави слой био сладко от черни боровинки преди сервиране.
Корейско сладко-пикантно тофу с глазура от черни боровинки
(Невероятна комбинация на сладко, пикантно и умами)
Необходими съставки:
250 гр тофу
2 с.л. био сладко от черни боровинки
1 с.л. соев сос
½ ч.л. сусамово масло
½ ч.л. чили паста (гочуджан)
1 ч.л. оризов оцет
Начин на приготвяне:
Нарежи тофуто на кубчета и го запържи до златисто.
Смеси сладкото, соевия сос, сусамовото масло, чили пастата и оцета.
Залей тофуто със соса и остави да се карамелизира.
Поръси със сусам и сервирай.
Свързани продукти