

Референция: 10-0201-06
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био сладкото от бъз в буркан от 290 гр е автентичен натурален продукт, създаден от 99,6% биологично чисти съставки. То притежава дълбок, интензивен вкус с фини плодови нотки, обогатен с естествената сладост на ябълковия сок.
Състав: 45% био бъз, концентриран био сок от ябълки, концентриран био сок от бъз, натурален пектин.
Без добавени оцветители, овкусители, консерванти или други изкуствени съставки.
Бъзът е древен плод, почитан заради своите лечебни свойства и мистична символика. В скандинавската митология бъзът бил посветен на богинята Фрея, покровителка на любовта, и се смятало, че предпазва от зли духове. Славяните вярвали, че бъзовите храсти пазят дома от нещастие и че плодовете му даряват сила и мъдрост. Сред индианските племена бъзът бил известен като „кръвта на земята“, защото се използвал за лечение и защита от болести.
В древната скандинавска митология бъзът бил свещеното дърво на Фрея, богинята на любовта и плодородието. Смятало се, че дърветата бъз крият духове-пазители, които закрилят домовете и предпазват хората от зли сили. Вярвало се, че ако вечер поставиш купичка със сладко от бъз до леглото си, сънищата ти ще бъдат изпълнени с пророчески видения.
Бъзовите плодове са сред най-мощните природни имуностимуланти – екстракти от тях често се използват за борба с вирусни инфекции!
Енергийна стойност: 1023 kJ / 243,6 kCal
Мазнини: 0 гр,
от които наситени мастни киселини: 0 гр
Въглехидрати: 60,1 гр,
от които захари (естествени): 49,1 гр
Белтъци: 0,8 гр
Сол: 0,22 гр
Фибри: около 3 гр
Минерали:
Калий: около 100 мг
Калций: около 10 мг
Магнезий: около 5 мг
Желязо: около 0,5 мг
Витамини:
Витамин С: около 12 мг
Витамин А: около 30 мкг
Витамин К: около 10 мкг
Антиоксиданти:
Антоцианини: високо съдържание
Флавоноиди: основно кверцетин и рутин
Стойностите могат леко да варират в зависимост от произхода на плодовете и метода на обработка.
Съхранение:
Преди отваряне: на сухо и хладно място, далеч от слънчева светлина.
След отваряне: в хладилник, консумирайте в рамките на 10-14 дни.
Начин на ползване:
Идеално за намазване върху палачинки, хляб или печива.
Подходящо за десерти, кисело мляко или смутита.
Отлично допълнение към сирена, печени меса и дивеч.
Използва се като натурален подсладител в чайове и коктейли.
Здравословни предимства
Подсилва имунната система, благодарение на богатото съдържание на витамин С и антоцианини.
Действа противовъзпалително, като подпомага организма при настинки и инфекции.
Подобрява храносмилането и подпомага детоксикацията на организма.
Ползи от разфасовката
Буркан от 290 гр – удобен размер за домашна употреба.
Стъклена опаковка – предпазва от замърсяване и запазва вкусовите качества.
Пълнени тиквички със сирене и бъз
(Неочаквано сладко-солено съчетание!)
Необходими съставки:
2 средни тиквички
100 гр сирене фета
2 с.л. био сладко от бъз
1 яйце
½ ч.л. мащерка
Начин на приготвяне:
Разрежи тиквичките наполовина и издълбай вътрешността.
Натроши сиренето и го смеси със сладкото от бъз, яйцето и мащерката.
Напълни тиквичките и ги запечи на 180°C за 20 минути.
Френски тарт с бъз и козе сирене
(Гурме съчетание на плодова сладост и кремообразна соленост)
Необходими съставки:
1 лист бутер тесто
200 гр козе сирене
3 с.л. био сладко от бъз
1 яйце (за намазване)
Пресен розмарин
Начин на приготвяне:
Разточете бутер тестото и изрежете малки кръгчета.
Намажете леко с яйце, сложете парче козе сирене и лъжичка сладко от бъз.
Печете на 190°C за 15 минути.
Поръсете с розмарин преди сервиране.
Японски темпура скариди с глазура от бъз
(Изтънчено азиатско предложение с неочаквана плодова нотка)
Необходими съставки:
200 гр скариди
50 гр темпура брашно
1 яйце
50 мл студена газирана вода
3 с.л. био сладко от бъз
1 ч.л. соев сос
½ ч.л. джинджифил (настърган)
Начин на приготвяне:
Смесете темпура брашното, яйцето и газираната вода.
Потопете скаридите в панировката и ги изпържи до златисто.
Смесете сладкото от бъз, соевия сос и джинджифила, след което глазирай скаридите.
Свързани продукти