Био сладко БЪЗ, 290 гр, буркан
search
  • Био сладко БЪЗ, 290 гр, буркан

Био сладко БЪЗ, 290 гр, буркан

6,02 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 10-0201-06

Био сладко от бъз – буркан от 290 гр

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Био сладкото от бъз в буркан от 290 гр е автентичен натурален продукт, създаден от 99,6% биологично чисти съставки. То притежава дълбок, интензивен вкус с фини плодови нотки, обогатен с естествената сладост на ябълковия сок.

 

Състав: 45% био бъз, концентриран био сок от ябълки, концентриран био сок от бъз, натурален пектин.

Без добавени оцветители, овкусители, консерванти или други изкуствени съставки.

 

Бъзът е древен плод, почитан заради своите лечебни свойства и мистична символика. В скандинавската митология бъзът бил посветен на богинята Фрея, покровителка на любовта, и се смятало, че предпазва от зли духове. Славяните вярвали, че бъзовите храсти пазят дома от нещастие и че плодовете му даряват сила и мъдрост. Сред индианските племена бъзът бил известен като „кръвта на земята“, защото се използвал за лечение и защита от болести.

В древната скандинавска митология бъзът бил свещеното дърво на Фрея, богинята на любовта и плодородието. Смятало се, че дърветата бъз крият духове-пазители, които закрилят домовете и предпазват хората от зли сили. Вярвало се, че ако вечер поставиш купичка със сладко от бъз до леглото си, сънищата ти ще бъдат изпълнени с пророчески видения.

Бъзовите плодове са сред най-мощните природни имуностимуланти – екстракти от тях често се използват за борба с вирусни инфекции!

 

Хранителни стойности на био сладко от бъз (приблизителни) за 100 гр продукт

Енергийна стойност: 1023 kJ / 243,6 kCal

Мазнини: 0 гр,

от които наситени мастни киселини: 0 гр

Въглехидрати: 60,1 гр,

от които захари (естествени): 49,1 гр

Белтъци: 0,8 гр

Сол: 0,22 гр

Фибри: около 3 гр

 

Минерали:

Калий: около 100 мг

Калций: около 10 мг

Магнезий: около 5 мг

Желязо: около 0,5 мг

 

Витамини:

Витамин С: около 12 мг

Витамин А: около 30 мкг

Витамин К: около 10 мкг

 

Антиоксиданти:

Антоцианини: високо съдържание

Флавоноиди: основно кверцетин и рутин

 

Стойностите могат леко да варират в зависимост от произхода на плодовете и метода на обработка.

 

Съхранение:

Преди отваряне: на сухо и хладно място, далеч от слънчева светлина.

След отваряне: в хладилник, консумирайте в рамките на 10-14 дни.

 

Начин на ползване:

Идеално за намазване върху палачинки, хляб или печива.

Подходящо за десерти, кисело мляко или смутита.

Отлично допълнение към сирена, печени меса и дивеч.

Използва се като натурален подсладител в чайове и коктейли.

 

Здравословни предимства

Подсилва имунната система, благодарение на богатото съдържание на витамин С и антоцианини.

Действа противовъзпалително, като подпомага организма при настинки и инфекции.

Подобрява храносмилането и подпомага детоксикацията на организма.

 

Ползи от разфасовката

Буркан от 290 гр – удобен размер за домашна употреба.

Стъклена опаковка – предпазва от замърсяване и запазва вкусовите качества.

 

Три нестандартни рецепти с био сладко от бъз

 

Пълнени тиквички със сирене и бъз

(Неочаквано сладко-солено съчетание!)

Необходими съставки:

2 средни тиквички

100 гр сирене фета

2 с.л. био сладко от бъз

1 яйце

½ ч.л. мащерка

 

Начин на приготвяне:

Разрежи тиквичките наполовина и издълбай вътрешността.

Натроши сиренето и го смеси със сладкото от бъз, яйцето и мащерката.

Напълни тиквичките и ги запечи на 180°C за 20 минути.

 

Френски тарт с бъз и козе сирене

(Гурме съчетание на плодова сладост и кремообразна соленост)

Необходими съставки:

1 лист бутер тесто

200 гр козе сирене

3 с.л. био сладко от бъз

1 яйце (за намазване)

Пресен розмарин

 

Начин на приготвяне:

Разточете бутер тестото и изрежете малки кръгчета.

Намажете леко с яйце, сложете парче козе сирене и лъжичка сладко от бъз.

Печете на 190°C за 15 минути.

Поръсете с розмарин преди сервиране.

 

Японски темпура скариди с глазура от бъз

(Изтънчено азиатско предложение с неочаквана плодова нотка)

Необходими съставки:

200 гр скариди

50 гр темпура брашно

1 яйце

50 мл студена газирана вода

3 с.л. био сладко от бъз

1 ч.л. соев сос

½ ч.л. джинджифил (настърган)

 

Начин на приготвяне:

Смесете темпура брашното, яйцето и газираната вода.

Потопете скаридите в панировката и ги изпържи до златисто.

Смесете сладкото от бъз, соевия сос и джинджифила, след което глазирай скаридите.

10-0201-06

Възможни разфасовки

Буркан
290 гр

Свързани продукти

Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.