Мариновани МАНАТАРКИ, 500 гр
search
  • Мариновани МАНАТАРКИ, 500 гр

Мариновани МАНАТАРКИ, 500 гр

10,10 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 06-0306-05

Мариновани манатарки.

Разфасовка: буркан от 500 гр

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Съставът на буркан мариновани манатарки 500 гр е: манатарки, слънчогледово олио, натурален ябълков оцет, натурални подправки, сол.

Манатарките се считат за деликатес от древни времена. В Древен Рим те са били известни като "храна на боговете" и се смятало, че носят късмет и защита от зли духове. В японската митология се вярвало, че манатарките са подарък от горските духове, а всеки, който ги събира с благодарност, ще получи благословия за дълъг живот. Според европейския фолклор, манатарките растат на места, където са танцували горските феи, което обяснява техния богат вкус и аромат.

 

Хранителна информация за мариновани манатарки за 100 гр продукт:

Енергийна стойност: 59 kcal / 251 kJ

Белтъчини: 3,1 гр

Мазнини: 4 гр,

от които наситени: 0,6 гр

Въглехидрати: 2,6 гр,

от които захари: 1,1 гр

Фибри: около 1-2 гр

Сол: 1,8 гр

 

Минерали, витамини и антиоксиданти:

 

Желязо: 1,2 мг (9% от ПДП*)

Калий: 330 мг (9% от ПДП)

Магнезий: 18 мг (5% от ПДП)

Фосфор: 90 мг (12% от ПДП)

Витамин D: 0,45 мкг (3% от ПДП)

Витамин В2 (рибофлавин): 0,3 мг (18% от ПДП)

Антиоксиданти: Ерготионеин и полифеноли, които подпомагат защитата от клетъчен стрес.

 

*ПДП = Препоръчителен дневен прием.

Забележка: Възможно е хранителните стойности да варират според произхода на гъбите, пропорциите на съставките и технологията на приготвяне.

 

Начини на употреба и приложение:

Салати: Добавете към картофена, зелена или бобена салата.

Гарнитури: Подходящи за печени меса, риба или ризото.

Топли ястия: Използвайте за супи, яхнии и паста.

Предястие: Поднесете като част от плато с антипасти, сирена и хляб.

 

Съвети за съхранение:

Неотворен буркан: Съхранявайте на хладно и тъмно място.

След отваряне: Съхранявайте в хладилник и използвайте в рамките на 7-10 дни.

Уверете се, че манатарките са напълно покрити с олио, за да предотвратите разваляне.

 

Ползи от продукта:

Подобрява храносмилането: Благодарение на фибрите и ябълковия оцет.

Имунна подкрепа: Витамин D и антиоксидантите защитават клетките и укрепват имунитета.

Сърдечна подкрепа: Калият регулира кръвното налягане и подобрява сърдечното здраве.

Метаболитна подкрепа: Витамините от група В подпомагат енергийния метаболизъм.

 

Оригинални рецепти с манатарки

 

Гъбена супа с манатарки

Необходими продукти:

1 буркан манатарки (500 гр)

1 глава лук

2 картофа

1 морков

1 с.л. брашно

2 с.л. масло

1,5 л зеленчуков бульон

Магданоз и сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нарежете лука, моркова и картофите на дребно. Задушете ги в масло до омекване.

Добавете брашното и разбъркайте добре.

Налейте бульона и варете 10 минути.

Добавете манатарките и гответе още 5 минути.

Подправете със сол и магданоз и сервирайте гореща.

 

Ризото с манатарки

Необходими продукти:

1 чаша ориз арборио

1 буркан манатарки (500 гр)

1 глава лук

2 скилидки чесън

50 мл бяло вино

1 л зеленчуков бульон

50 гр пармезан

2 с.л. масло

 

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в масло.

Добавете ориза и разбъркайте за 1-2 минути.

Налейте бялото вино и оставете да се изпари.

Постепенно добавяйте бульона, като разбърквате непрекъснато.

След 15 минути добавете нарязаните манатарки.

Завършете с настърган пармезан и сервирайте топло.

 

Пикантен ориз с манатарки и джинджифил

Необходими продукти:

1 чаша басмати ориз

1 буркан манатарки (500 гр)

1 с.л. настърган джинджифил

2 скилидки чесън

1 ч.л. соев сос

1 ч.л. сусамово масло

1 люта чушка (по желание)

 

Начин на приготвяне:

Сварете ориза в подсолена вода.

В тиган загрейте сусамовото масло и добавете джинджифила, чесъна и нарязаната люта чушка.

Прибавете манатарките и задушете за 3-4 минути.

Смесете с ориза и овкусете със соев сос.

Сервирайте като основно ястие или гарнитура.

06-0306-05

Възможни разфасовки

Буркан
500 гр

Свързани продукти

Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.