Био оцет ЧЕРНА БОРОВИНКА И ЯБЪЛКА, стек (9 бр. х 500 мл бутилка)
search
  • Био оцет ЧЕРНА БОРОВИНКА И ЯБЪЛКА, стек (9 бр. х 500 мл бутилка)

Био оцет ЧЕРНА БОРОВИНКА И ЯБЪЛКА, стек (9 бр. х 500 мл бутилка)

41,35 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 06-0402-22

Био оцет от черни боровинки и ябълки в стек от 9 бутилки по 0,5 литра.

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Био оцетът от черни боровинки и ябълки е натурален продукт, произведен чрез ферментация на 70% сок от черни боровинки и 30% сок от ябълки. Оцетът е неизбистрен, непастьоризиран и напълно натурален – без добавени оцветители, овкусители, консерванти или химически добавки. Предлага се в стек от 9 бутилки по 0,5 литра, което е удобно както за семейна употреба, така и за професионални кухни.

Черните боровинки са известни от древността с техните лечебни и хранителни свойства. Скандинавците ги смятали за символ на дълголетието, а ябълките, наричани "плодът на познанието", отдавна се използват за укрепване на здравето. Тази комбинация съчетава интензивния вкус и антиоксидантните свойства на боровинките с мекотата и ензимите на ябълките.

Според северните легенди черните боровинки са били смятани за дар от боговете, който укрепва тялото и ума. Вярвало се е, че тези плодове удължават живота и пазят от болести.

Черните боровинки съдържат антоцианини, които придават тъмния им цвят и са изследвани за намаляване на риска от хронични заболявания.

 

Хранителни стойности на био оцет от черни боровинки и ябълки (приблизителни, за 100 мл):

Енергийна стойност: около 25 kcal

Белтъчини: около 0,1 гр

Мазнини: 0 гр

Въглехидрати: около 1,2 гр (естествени захари)

 

Минерали:

Калий: около 85 мг

Калций: около 8 мг

Магнезий: около 6 мг

Желязо: около 0,3 мг

 

Витамини:

Витамин С: около 1,8 мг

Витамин К: около 1,2 мкг

Антиоксиданти: Богат на антоцианини и полифеноли, които подпомагат защитата на клетките от оксидативен стрес.

 

Стойностите могат леко да варират в зависимост от произхода на плодовете и производствения процес.

 

Съхранение и приложение

Съхранение: Съхранявайте бутилките на тъмно и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник и използвайте в рамките на 3 месеца.

Приложение: Подходящ за салати, маринати, сосове и напитки. Може да се използва и в козметиката като тоник за кожа или балсам за коса.

Начин на употреба: Разредете 1-2 ч.л. оцет в чаша вода и консумирайте сутрин на гладно за подпомагане на метаболизма.

 

Ползи

Богат на антиоксиданти и витамини, които укрепват имунната система.

Подобрява храносмилането и подпомага детоксикацията на организма.

Стекът от 9 бутилки предлага икономичност и удобство за редовна употреба.

Разфасовката от 0,5 литра осигурява лесна преносимост.

 

Рецепти с био оцет от черни боровинки и ябълки

 

Зеленчукова туршия с плодов оцет

Съставки:

500 гр карфиол

300 гр моркови

2 чушки

100 мл био оцет от черни боровинки и ябълки

1 л вода

1 с.л. сол

1 ч.л. захар

 

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците на парчета и ги поставете в буркан.

Смесете водата, оцета, солта и захарта и разбъркайте до разтваряне.

Залейте зеленчуците с маринатата и оставете в хладилник за 48 часа преди консумация.

 

Сос за печени гъби с плодов оцет

Съставки:

300 гр печурки

2 с.л. био оцет от черни боровинки и ябълки

2 с.л. зехтин

1 скилидка чесън (наситнена)

1 ч.л. мащерка

Сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна.

Добавете гъбите и ги сотирайте до златисто.

Залейте с оцета, добавете мащерката, солта и пипера и гответе още 2-3 минути.

Сервирайте като гарнитура или основно ястие.

 

Пикантна салата с нудли и плодов оцет

Съставки:

200 гр оризови нудли

1 морков (настърган)

1 краставица (нарязана на ивици)

2 с.л. био оцет от черни боровинки и ябълки

1 с.л. соев сос

1 ч.л. сусамово масло

1 ч.л. чили паста

 

Начин на приготвяне:

Сварете нудлите според инструкциите на опаковката.

Смесете оцета, соевия сос, сусамовото масло и чили пастата.

Смесете нудлите със зеленчуците и залейте със соса.

Разбъркайте добре и сервирайте.

06-0402-22

Възможни разфасовки

Стек
9 бутилки х 500 мл

Свързани продукти

Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.