Био ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ, 500 мл
search
  • Био ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ, 500 мл

Био ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ, 500 мл

4,21 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 06-0402-01

Био ябълков оцет 0,5 л – неизбистрен, непастьоризиран, без добавки.

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Био ябълковият оцет е натурален продукт, получен от ферментацията на биологично отгледани ябълки. Тази бутилка от 0,5 л съдържа неизбистрен и непастьоризиран ябълков оцет, богат на естествени ензими и микроорганизми („майката“ на оцета). Той е произведен без добавка на оцветители, овкусители, консерванти или други химикали, което го прави изцяло натурален. Ябълковият оцет има дълга история, датираща още от древен Рим, когато е бил използван както като подправка, така и като лечебно средство. Хипократ, бащата на медицината, препоръчвал оцет с мед за укрепване на здравето. През вековете този оцет е запазил репутацията си като универсално средство за здраве и кулинария.

Био ябълковият оцет е натурален продукт, получен от ферментацията на биологично отгледани ябълки. Тази бутилка от 0,5 л съдържа неизбистрен и непастьоризиран ябълков оцет, богат на естествени ензими и микроорганизми („майката“ на оцета). Той е произведен без добавка на оцветители, овкусители, консерванти или други химикали, което го прави изцяло натурален. Ябълковият оцет има дълга история, датираща още от древен Рим, когато е бил използван както като подправка, така и като лечебно средство. Хипократ, бащата на медицината, препоръчвал оцет с мед за укрепване на здравето. През вековете този оцет е запазил репутацията си като универсално средство за здраве и кулинария.

Според една древна японска легенда самураите пиели ябълков оцет, смесен с вода, за да укрепят силата си преди битка., а през Втората световна война оцетът се използвал като средство за дезинфекция на рани поради антибактериалните му свойства.

 

Ориентировъчните стойности на натурален био ябълков оцет (приблизителни, за 100 мл):

Енергийна стойност: около 21 kcal

Белтъчини: около 0,1 гр

Мазнини: 0 гр

Въглехидрати: около 0,9 гр (естествени захари)

 

Минерали:

Калий: около 73 мг

Калций: около 7 мг

Магнезий: около 5 мг

Желязо: около 0,2 мг

 

Витамини:

Витамин С: около 1,2 мг

Витамин Е: около 0,01 мг

 

Антиоксиданти: Съдържа естествени полифеноли, които имат противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

 

Стойностите могат да варират леко в зависимост от произхода на ябълките, производствения процес и други фактори.

 

Съхранение и приложение

Съхранение: Дръжте бутилката на хладно и тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник или на сухо място при температура до 25°C.

Приложение: Подходящ за салати, маринати, напитки и кулинарни рецепти. Може да се използва и за козметични процедури, като разтвор за изплакване на коса или тоник за кожа.

Начин на употреба: Разредете 1-2 ч.л. оцет в чаша вода за консумация на гладно, като средство за подобряване на храносмилането.

 

Ползи

Подпомага храносмилането и нормализира нивата на кръвната захар.

Поддържа здрава чревна флора благодарение на пробиотиците.

Подходящ за хора, стремящи се към здравословно хранене.

Удобната 0,5-литрова бутилка е лесна за съхранение и удобна за носене при пътувания.

 

Рецепти с натурален ябълков био оцет

 

Мариновани печени чушки с био ябълков оцет

Съставки:

500 гр червени чушки

100 мл ябълков био оцет

2 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

1 ч.л. захар

Сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Опечете чушките и ги обелете.

Смесете ябълковия оцет, зехтина, захарта и солта.

Нарежете чесъна на ситно и го добавете към маринатата.

Полейте чушките с маринатата и оставете в хладилник за 2 часа преди сервиране.

 

Дресинг за салата с ябълков био оцет и горчица

Съставки:

3 с.л. био ябълков оцет

1 ч.л. дижонска горчица

2 с.л. зехтин

1 ч.л. мед

Сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Смесете оцета и горчицата в купа.

Добавете зехтина, меда и подправките.

Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.

 

Сладко-кисело пиле с био ябълков оцет

Съставки:

300 гр пилешко филе

3 с.л. соев сос

2 с.л. ябълков био оцет

1 ч.л. мед

1 ч.л. настърган джинджифил

1 скилидка чесън (наситнена)

1 ч.л. нишесте

2 с.л. зехтин

 

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото филе на хапки и го мариновайте в смес от ябълков оцет, соев сос, мед, джинджифил и чесън за 30 минути.

Запържете пилето в зехтина до златисто.

Разтворете нишестето в малко вода и го добавете към маринатата.

Изсипете маринатата върху пилето и гответе, докато сосът се сгъсти.

06-0402-01

Възможни разфасовки

Бутилка
500 мл

Свързани продукти

Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.