

(42,15 лв. за стек от 9 бр.)
Референция: 06-0402-21
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 48 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био ябълковият оцет е изключително натурален продукт, произведен от ферментирал ябълков сок, като плодовете са отгледани по биологични методи. Продуктът е неизбистрен, непастьоризиран и без добавки – оцветители, овкусители, консерванти или други изкуствени съставки. Предлага се в стек от 9 бутилки по 0,5 литра, което го прави удобен за домакинства, ресторанти или хора, които редовно използват оцет както за кулинарни, така и за здравословни цели.
Ябълковият оцет е с богата история, датираща от древността. Още в Римската империя е бил използван за освежаване и лечение, а Хипократ го е препоръчвал като лечебно средство. В Средновековието оцетът е бил част от т.нар. „четирите крадци“ – смес, използвана като защита срещу чумата. В японската митология оцетът се свързва с чистотата и хармонията, символизирайки баланса между природата и човека, а по време на Първата световна война ябълковият оцет се е използвал за лечение на инфектирани рани.
Енергийна стойност: около 21 kcal
Белтъчини: около 0,1 гр
Мазнини: 0 гр
Въглехидрати: около 0,9 гр (естествени захари)
Минерали:
Калий: около 73 мг
Калций: около 7 мг
Магнезий: около 5 мг
Желязо: около 0,2 мг
Витамини:
Витамин С: около 1,2 мг
Витамин Е: около 0,01 мг
Антиоксиданти: Съдържа естествени полифеноли, които подпомагат защитата на клетките от оксидативен стрес.
Стойностите могат леко да варират в зависимост от произхода на ябълките и производствения процес.
Съхранение и приложение
Съхранение: Дръжте бутилките на тъмно и сухо място при температура до 25°C. След отваряне съхранявайте бутилките в хладилник и консумирайте в рамките на 3 месеца.
Приложение: Идеален за дресинги, маринати, напитки и козметични процедури. Може да се използва и като естествен почистващ агент у дома.
Начин на употреба: Разредете 1-2 ч.л. в чаша вода за освежаваща напитка или използвайте директно като съставка в рецепти.
Ползи
Оцетът подпомага храносмилането, регулира кръвната захар и подобрява метаболизма.
Стекът от 9 бутилки е икономичен и подходящ за редовна употреба, а индивидуалната разфасовка от 0,5 л запазва свежестта на продукта.
Лесен за пренасяне и съхранение, подходящ за различни приложения.
Лютеница с ябълков оцет
Съставки:
1 кг домати
500 гр чушки
2 с.л. ябълков оцет
2 скилидки чесън
1 ч.л. захар
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Опечете чушките и ги обелете. Обелете и доматите.
Пасирайте доматите и чушките до хомогенна смес.
Добавете ябълковия оцет, чесъна, захарта и солта.
Варете на слаб огън около 1 час, докато сместа се сгъсти.
Сервирайте като гарнитура или основа за сандвичи.
Картофена салата с ябълков оцет
Съставки:
500 гр сварени картофи
1 глава червен лук
3 с.л. ябълков оцет
2 с.л. зехтин
1 ч.л. горчица
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете сварените картофи на кубчета и лука на тънки полумесеци.
Смесете ябълковия оцет, зехтина, горчицата, солта и пипера.
Залейте картофите и лука с дресинга и разбъркайте добре.
Оставете салатата да престои 15 минути преди сервиране.
Пикантен сос с ябълков оцет за оризови кюфтета
Съставки:
2 с.л. ябълков оцет
1 с.л. соев сос
1 ч.л. мед
1 ч.л. люта паста
1 ч.л. настърган джинджифил
1 ч.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки в малка купа и разбъркайте до еднородност.
Сервирайте соса с оризови кюфтета или като допълнение към пържени ястия.
Свързани продукти