ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ, стек (9 бр. х 500 мл бутилка)
search
  • ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ, стек (9 бр. х 500 мл бутилка)

Био ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ, стек (9 бр. х 500 мл бутилка)

42,15 лв.

(42,15 лв. за стек от 9 бр.)

СЛЕД ПРИЕМАНЕ НА ЗАЯВКА ЗА НЕНАЛИЧЕН ПРОДУКТ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС ЗА УТОЧНЯВАНЕ НА ВЪЗМОЖЕН СРОК ЗА ДОСТАВКА!

Референция: 06-0402-21

Био ябълков оцет, стек (9 бр. х 500 мл бутилка) – неизбистрен, непастьоризиран, без добавки.

Количество
ИЗЧЕРПАН ПРОДУКТ ИЛИ С НЕДОСТАТЪЧНИ КОЛИЧЕСТВА! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 48 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Био ябълковият оцет е изключително натурален продукт, произведен от ферментирал ябълков сок, като плодовете са отгледани по биологични методи. Продуктът е неизбистрен, непастьоризиран и без добавки – оцветители, овкусители, консерванти или други изкуствени съставки. Предлага се в стек от 9 бутилки по 0,5 литра, което го прави удобен за домакинства, ресторанти или хора, които редовно използват оцет както за кулинарни, така и за здравословни цели.

Ябълковият оцет е с богата история, датираща от древността. Още в Римската империя е бил използван за освежаване и лечение, а Хипократ го е препоръчвал като лечебно средство. В Средновековието оцетът е бил част от т.нар. „четирите крадци“ – смес, използвана като защита срещу чумата. В японската митология оцетът се свързва с чистотата и хармонията, символизирайки баланса между природата и човека, а по време на Първата световна война ябълковият оцет се е използвал за лечение на инфектирани рани.

 

Хранителни стойности на био ябълков оцет (приблизителни, за 100 мл):

Енергийна стойност: около 21 kcal

Белтъчини: около 0,1 гр

Мазнини: 0 гр

Въглехидрати: около 0,9 гр (естествени захари)

 

Минерали:

Калий: около 73 мг

Калций: около 7 мг

Магнезий: около 5 мг

Желязо: около 0,2 мг

 

Витамини:

Витамин С: около 1,2 мг

Витамин Е: около 0,01 мг

Антиоксиданти: Съдържа естествени полифеноли, които подпомагат защитата на клетките от оксидативен стрес.

 

Стойностите могат леко да варират в зависимост от произхода на ябълките и производствения процес.

 

Съхранение и приложение

Съхранение: Дръжте бутилките на тъмно и сухо място при температура до 25°C. След отваряне съхранявайте бутилките в хладилник и консумирайте в рамките на 3 месеца.

Приложение: Идеален за дресинги, маринати, напитки и козметични процедури. Може да се използва и като естествен почистващ агент у дома.

Начин на употреба: Разредете 1-2 ч.л. в чаша вода за освежаваща напитка или използвайте директно като съставка в рецепти.

 

Ползи

Оцетът подпомага храносмилането, регулира кръвната захар и подобрява метаболизма.

Стекът от 9 бутилки е икономичен и подходящ за редовна употреба, а индивидуалната разфасовка от 0,5 л запазва свежестта на продукта.

Лесен за пренасяне и съхранение, подходящ за различни приложения.

 

Рецепти с натурален ябълков оцет

 

Лютеница с ябълков оцет

Съставки:

1 кг домати

500 гр чушки

2 с.л. ябълков оцет

2 скилидки чесън

1 ч.л. захар

Сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Опечете чушките и ги обелете. Обелете и доматите.

Пасирайте доматите и чушките до хомогенна смес.

Добавете ябълковия оцет, чесъна, захарта и солта.

Варете на слаб огън около 1 час, докато сместа се сгъсти.

Сервирайте като гарнитура или основа за сандвичи.

 

Картофена салата с ябълков оцет

Съставки:

500 гр сварени картофи

1 глава червен лук

3 с.л. ябълков оцет

2 с.л. зехтин

1 ч.л. горчица

Сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нарежете сварените картофи на кубчета и лука на тънки полумесеци.

Смесете ябълковия оцет, зехтина, горчицата, солта и пипера.

Залейте картофите и лука с дресинга и разбъркайте добре.

Оставете салатата да престои 15 минути преди сервиране.

 

Пикантен сос с ябълков оцет за оризови кюфтета

Съставки:

2 с.л. ябълков оцет

1 с.л. соев сос

1 ч.л. мед

1 ч.л. люта паста

1 ч.л. настърган джинджифил

1 ч.л. сусамово олио

 

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в малка купа и разбъркайте до еднородност.

Сервирайте соса с оризови кюфтета или като допълнение към пържени ястия.

06-0402-21

Възможни разфасовки

Стек
9 бутилки х 500 мл

Свързани продукти

Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.