Био оцет ЧЕРНА БОРОВИНКА И ЯБЪЛКА, 500 мл
search
  • Био оцет ЧЕРНА БОРОВИНКА И ЯБЪЛКА, 500 мл

Био оцет ЧЕРНА БОРОВИНКА И ЯБЪЛКА, 500 мл

5,45 лв.

Референция: 06-0402-02

Натурален био оцет: 70% сок от био черни боровинки и 30% сок от био ябълки.

Количество
Наличен за поръчка

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 48 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Този натурален био оцет е произведен от 70% сок от черни боровинки и 30% сок от ябълки, отгледани по биологични методи. Оцетът е неизбистрен, непастьоризиран и не съдържа никакви добавки – оцветители, овкусители или консерванти. Той е в бутилка от 0,5 литра, което го прави удобен за съхранение и лесен за употреба.Черните боровинки са известни със своите антиоксидантни свойства, докато ябълките осигуряват мек и балансиран вкус. Комбинацията от тези два плода създава уникален оцет с богат хранителен профил и разнообразни приложения. В народната медицина на Северна Европа черните боровинки са смятани за плодове на дълголетието, а ябълковият сок се е използвал като основа за лечебни напитки.

Според скандинавската митология черните боровинки са смятани за свещени плодове, свързани с богинята Фриг, която носела плодородие и мъдрост.

Оцетът от черни боровинки съдържа естествени антоцианини, които придават наситения му цвят и са изследвани за антиракови свойства.

 

Хранителни стойности на натурален оцет от био черни боровинки и ябълки (приблизителни, за 100 мл):

Енергийна стойност: около 25 kcal

Белтъчини: около 0,1 гр

Мазнини: 0 гр

Въглехидрати: около 1,2 гр (естествени захари)

 

Минерали:

Калий: около 85 мг

Калций: около 8 мг

Магнезий: около 6 мг

Желязо: около 0,3 мг

 

Витамини:

Витамин С: около 1,8 мг

Витамин К: около 1,2 мкг

 

Антиоксиданти: Богат на антоцианини, полифеноли и витамин Е, които допринасят за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Стойностите могат леко да варират в зависимост от произхода на плодовете и производствения процес.

 

Съхранение и приложение

Съхранение: Съхранявайте бутилката на тъмно и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник и консумирайте в рамките на 3 месеца.

Приложение: Този оцет е идеален за дресинги, маринати, напитки и десерти. Също така може да се използва за разкрасяващи процедури като тоник за лице или укрепващ разтвор за коса.

Начин на употреба: Разредете 1-2 ч.л. оцет в чаша вода и консумирайте сутрин на гладно за подобряване на метаболизма.

 

Ползи

Черните боровинки допринасят за подобряване на зрението и укрепване на имунната система.

Ябълките добавят фибри и ензими, които подпомагат храносмилането.

Разфасовката от 0,5 литра е идеална за домакинства с малка консумация или за проба на продукта.

Удобен за пренасяне и съхранение, с екологична опаковка.

 

Рецепти с натурален био оцет от черни боровинки и ябълки

 

Салата от цвекло и моркови с плодов оцет

Съставки:

200 гр варено червено цвекло

100 гр настъргани моркови

2 с.л. био оцет от черни боровинки и ябълки

1 с.л. зехтин

Сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нарежете вареното цвекло на кубчета и го смесете с настърганите моркови.

Овкусете със зехтин, оцет, сол и черен пипер.

Разбъркайте добре и сервирайте като гарнитура или лека салата.

 

Маринована сьомга с плодов оцет

Съставки:

300 гр филе от сьомга

3 с.л. био оцет от черни боровинки и ябълки

1 ч.л. мед

1 ч.л. настърган лимонов кора

2 с.л. зехтин

Пресен копър за гарниране

 

Начин на приготвяне:

Смесете оцета, меда, лимоновата кора и зехтина.

Намажете филето от сьомга с маринатата и го оставете да се овкуси за 30 минути.

Изпечете или запържете рибата до златисто. Гарнирайте с копър преди сервиране.

 

Сос за нудли с плодов оцет

Съставки:

200 гр оризови нудли

2 с.л. оцет от био черни боровинки и ябълки

2 с.л. соев сос

1 ч.л. сусамово масло

1 ч.л. настърган джинджифил

1 скилидка чесън (наситнена)

 

Начин на приготвяне:

Сварете нудлите според инструкциите на опаковката.

Смесете оцета, соевия сос, сусамовото масло, джинджифила и чесъна.

Полейте сварените нудли със соса и разбъркайте добре.

Сервирайте топли, по желание с гарнитура от пресни зеленчуци.

06-0402-02

Възможни разфасовки

Бутилка
500 мл

Свързани продукти

Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.