

Референция: 13-0275-32
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Има нещо магично в ябълката. Тя е не просто плод – тя е легенда, символ, приказка, прошепната между вековете. Био сиропът от ябълка е същността на този вълшебен плод, уловена в златиста течност, извлечена чрез концентриране на био сок от ябълки. Това е 100% чист био сироп от ябълка, пастьоризиран, био сертифициран, без оцветители, овкусители, консерванти или други добавки. Само автентичният вкус на натурално узрели ябълки, съхранен в бутилка, готов да придаде сладка мекота на всяко твое изживяване.
От хиляди години ябълката е символ на познание, живот и изкушение. В северната митология се вярва, че богинята Идун пазела златните ябълки, които давали на боговете вечна младост. Според легендата, Локи веднъж я измамил, за да открадне плодовете, но в момента, в който те напуснали Аусгардур, боговете започнали да стареят. Разбрали, че без ябълките времето ще ги погълне.
В славянските поверия съществува ябълката-разделница – ако някой остави ябълка под нощното небе и на сутринта тя е останала недокосната, значи съдбата му е чиста. Ако е разрязана или я няма, тогава съдбата му ще бъде изпълнена с изпитания.
Любопитен факт
В древни времена ябълковият сироп се е използвал като натурален подсладител в много култури. В Персия, например, хората го смесвали с билки и го пиели като еликсир за дълголетие. В някои индиански племена вярвали, че ако жена излее ябълков сироп върху ръцете си, преди да приготви храна, семейството ѝ ще бъде защитено от нещастия.
Био сертифициран продукт
Енергия / Calories / Energy: 287,5 kCal / 1202,9 kJ
Мазнини / Fats: 0,6 гр,
от които наситени мастни киселини / of which saturated fats: 0,1 гр
Въглехидрати / Carbohydrates: 70,6 гр,
от които захари / of which sugars: 69,3 гр
Белтъчини / Proteins: 0,6 гр
Сол / Salt: 0,1 гр
Фибри: около 1 гр
Минерали:
Калий: около 160 мг
Калций: около 10 мг
Магнезий: около 8 мг
Фосфор: около 15 мг
Желязо: около 0,3 мг
Витамини:
Витамин С: около 12 мг
Витамин Е: около 0,2 мг
Витамин А (бета-каротин): около 20 мкг
Фолиева киселина (B9): около 7 мкг
Антиоксиданти:
Полифеноли: около 130 мг
Кверцетин: около 4 мг
Стойностите са приблизителни и могат леко да варират в зависимост от сорта, степента на узряване и метода на обработка.
Приложение и начин на ползване
Био сиропът от ябълка е истински универсален и може да се използва както в напитки, така и в кулинарията. Подходящ е за:
Разреждане с вода (1:6 или 1:8 за освежаваща напитка)
Добавка към чайове и топли напитки
Заливка за десерти, кисело мляко, овесени ядки
Глазура за печени меса и зеленчуци
Използване в сосове и дресинги
Съхранение
Неотворена бутилка: в суха и хладна среда, далеч от пряка светлина.
След отваряне: съхранявайте в хладилник и консумирайте до 30 дни.
Ползи от продукта и разфасовката
Богат на антиоксиданти – подпомага имунната система и кожата
Подобрява храносмилането благодарение на естествените пектини в ябълките
Подходящ за възстановяване на енергията след дълъг ден
Стъклената бутилка 750 мл осигурява оптимално съхранение без пластмасови примеси
Топла напитка „Златната нощ“ (за уютна вечер с любим човек)
Необходими продукти:
250 мл топло бадемово мляко
2 с.л. био сироп от ябълка
1/2 ч.л. канела
1 щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Загрейте млякото и добавете сиропа.
Разбъркайте с канелата и индийското орехче.
Сервирайте с бисквити и усмивка.
Салатен дресинг „Ябълково съвършенство“ (за специална вечеря с лекота и изисканост)
Необходими продукти:
2 с.л. био сироп от ябълка
1 с.л. зехтин
1 ч.л. дижонска горчица
1/2 ч.л. ябълков оцет
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки в буркан и разклатете добре.
Използвайте като дресинг за свежа зелена салата с орехи и козе сирене.
Глазирани моркови с ябълков сироп (за впечатляваща вечеря)
Необходими продукти:
4 моркова, нарязани по дължина
2 с.л. био сироп от ябълка
1 с.л. масло
1/2 ч.л. мащерка
Начин на приготвяне:
Запечете морковите с масло в тиган.
Добавете сиропа и мащерката, оставете ги да се глазират.
Поднесете с печено месо или като самостоятелно ястие.