

(60,50 лв. за стек от 10 бр.)
Референция: 02-0470-35
Био ягодата, сушена-напоена, в практичен стек от 10 х 80 гр, е напълно натурален плод, обработен с био сок от ягода и ябълка. Без добавена захар, с наситен вкус и аромат, тя е идеална за директна консумация, детски закуски, мюсли и десерти. Удобна разфасовка за ежедневна употреба в семейството.
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 48 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био ЯГОДА, сушена-напоена, стек (10 бр. х 80 гр) – сладост, удобство и чиста енергия в едно
Този прекрасен стек от 10 отделни пакетчета по 80 гр ви предлага натурална наслада от био ягоди, напоени с био сок от ягода и ябълка, след което са внимателно сушени при температура под 42°C. Това запазва тяхната мекота, цвят, аромат и – най-важното – хранителните вещества.
Ягодата е единственият плод със семенца от външната страна – символично това означава „да показваш истината си“.
Ягодите съдържат съединения, които повишават естествената продукция на колаген в кожата.
В Швеция наричат сушената ягода „десерт на скандинавските пътешественици“.
Сушените плодове запазват високо съдържание на антиоксиданти, особено когато са сушени при ≤42°C.
Калории: 270–300 kcal
Мазнини: 0,5–1,0 гр,
от които наситени: 0,1 гр
Въглехидрати: 65–75 гр,
от които захари: 55–65 гр
Фибри: 7–10 гр
Белтъци: 1–2 гр
Натрий: 5–10 мг
Калий: 200–250 мг
Калций: 20–25 мг
Желязо: 0,5–1,0 мг
Витамин C: 10–20 мг
Характеристики:
Състав: Цяла био ягода, био сок от ягода и био ябълка.
Без добавена захар: Сладост само от плодовете и соковете.
Мека и сочна текстура: Напомняща на пресен плод.
Цвят: Наситено червен, запазен благодарение на антоцианините.
Удобна опаковка: 10 индивидуални пакетчета, идеални за пътуване, училище, офис.
Подходящ за: вегани, вегетарианци, хора без глутенова поносимост.
Съвети за съхранение:
Съхранявайте на сухо, тъмно и прохладно място до 20°C.
След отваряне затваряйте плътно, за да се запази текстурата.
При възможност – съхранявайте в хладилник за оптимална свежест.
Начини на употреба:
За директно хапване – вкусен и полезен плод без вина.
В закуски – мюсли, йогурти, смутита, овесени ядки.
В десерти – сладкиши, барчета, чийзкейк, торти.
В напитки – домашни компоти, чайове и инфузии.
В детско меню – вместо сладки и бонбони.
Био ягодови мини тарти с рикота
Необходими продукти:
200 гр бисквити с масло (или ядки + фурми)
100 гр рикота или крема сирене
3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. мед
80 гр сушена-напоена ягода
Щипка ванилия
Приготвяне:
Смесете рикотата, млякото и меда с ванилия.
Притиснете смлените бисквити във формички.
Напълнете със сместа и украсете с ягоди.
Охладете 2 часа. Сервирайте с чаена лъжичка щастие.
Ягодова фокача със зехтин и розмарин
Необходими продукти:
300 гр брашно
1 ч.л. суха мая
200 мл вода
2 с.л. зехтин
Щипка сол
100 гр сушена-напоена ягода
Свеж розмарин
1 с.л. кокосова захар или кленов сироп
Приготвяне:
Омесете тестото и оставете да втаса.
Разстелете в тава, натиснете леко ягодите в повърхността.
Поръсете с розмарин и кокосова захар.
Печете 20 минути на 190°C. Сервирайте топла – уникален баланс между сладко, солено и ароматно.