

(48,15 лв. / 24.62 € за стек от 10 бр.)
Референция: 02-0470-04
Био червената боровинка, сушена-напоена и предлагана в удобен стек от 10 пакетчета по 80 гр, е 100% натурален продукт без добавена захар, обработен само с био сокове. Идеална за директна консумация, за мюсли, десерти и домашни гурме рецепти, тя съчетава ползите на дивите плодове с леко кисел вкус и наситен цвят.
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 48 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА, сушена-напоена – див плод в удобна форма, вкусът на гората в джоба ви.
Представяме ви стек от 10 пакетчета по 80 гр с био червена боровинка, сушена-напоена – изцяло натурален продукт, получен чрез накисване на диви червени боровинки в био сок от червена боровинка и био ябълка, последвано от щадящо сушене при температура до 42°C.
В миналото червената боровинка се е използвала като естествен консервант за месо, заради антисептичните ѝ свойства.
Съдържа урсолова киселина, която според съвременни изследвания подпомага здравето на пикочните пътища.
В скандинавската кухня червената боровинка е неизменна част от ястия с еленско месо.
Подходяща е за суровоядни диети, тъй като сушенето при ≤42°C съхранява ензимите и флавоноидите.
Енергийна стойност: 253 kcal / 1061 kJ
Мазнини: 1,50 гр,
от които наситени: 0,20 гр
Въглехидрати: 52,40 гр,
от които захари: 46,10 гр
Белтъци: 3,60 гр
Сол: 0,06 гр
Характеристики:
Произход: Диви био червени боровинки от контролирано био земеделие.
Състав: Био червена боровинка, био сок от червена боровинка, био ябълков сок.
Форма: Цял плод, мека текстура, леко лепкав, сочен.
Вкус: Освежаващо кисел, плодово-сладък, с подчертана танинова нотка.
Цвят: Тъмночервен, с натурални антоцианини.
БЕЗ добавена захар, консерванти, оцветители, ароматизатори.
Съвети за съхранение:
Съхранявайте на тъмно и сухо място при температура до 20°C.
След отваряне затваряйте плътно. За максимална свежест препоръчваме съхранение в хладилник.
Начини на употреба:
На закуска: към йогурт, мюсли, гранола, овесени ядки.
В десерти: пайове, бонбони, сурови бисквити, смутита, сладолед.
Като гарнитура: към сирена, салати, оризови ястия, дивечови сосове.
За напитки: в чай, компот, коктейли или плодови маринати.
Мини кремчета от авокадо и червена боровинка
Необходими продукти:
1 добре узряло авокадо
1 пакетче сушена-напоена червена боровинка (80 гр)
2 с.л. кокосово мляко
1 с.л. агаве или кленов сироп
1/2 ч.л. сок от лайм
Приготвяне:
Смесете всичко в блендер до гладкост.
Изсипете в купички, охладете и сервирайте със свежа мента.
Орехово-боровинкови трюфели
Съставки:
1 чаша орехи
1/2 чаша сушена червена боровинка
1 ч.л. какао
1 ч.л. мед или фурма
Ванилия, щипка канела
Приготвяне:
Смелете всичко в кухненски робот.
Оформете топчета и оваляйте в кокосови стърготини или какао.