

Референция: 13-0275-20
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био сиропът от малина и ябълка е натурален продукт, който съчетава сладостта и свежестта на био малини (60%) и био ябълки (40%), концентрирани чрез деликатен процес, който запазва техните вкусови и хранителни качества. Продуктът е пастьоризиран и био сертифициран, гарантирайки чист състав без оцветители, овкусители, консерванти или други добавки.
Този сироп има дълбоки корени в традиционното производство на плодови сиропи в Северна и Централна Европа, където концентрираните плодови екстракти са се използвали за подсилване на имунитета и като природни подсладители. Исторически, сиропите от малина и ябълка са били популярни сред северните народи, които ги съхранявали като запас за студените месеци.
В една стара скандинавска легенда се разказва за нощта, в която горските духове изпълзяват от сенките и търсят изгубени души. Само тези, които оставят купа със сладък малинов сироп пред прага, са защитени – защото духовете са привлечени от кърваво червения цвят и сладкия аромат, вярвайки, че това е дар от самата Фрея, богинята на любовта и плодородието.
Любопитен факт е, че в миналото малиновият сироп е използван като лечебен еликсир за по-бързо възстановяване след тежки зими, а в някои области на Балканите се е смятало, че ако новородено опита капка малинов сироп, ще бъде благословено с щастлива съдба.
Био сертифициран продукт.
Енергия / Calories / Energy: 199,39 kCal/ 835,47 kJ
Мазнини / Fats: 0,1 гр,
от които наситени мастни киселини / of which saturated fats: 0,1 гр
Въглехидрати / Carbohydrates: 49 гр,
от които захари / of which sugars: 49 гр
Белтъчини / Proteins: 0,35 гр
Сол / Salt: 0,0 гр
Минерали:
Калий: около 150 мг
Калций: около 12 мг
Магнезий: около 8 мг
Фосфор: около 15 мг
Желязо: около 0,4 мг
Витамини:
Витамин С: около 15 мг
Витамин Е: около 0,3 мг
Витамин А (бета-каротин): около 25 мкг
Фолиева киселина (B9): около 8 мкг
Антиоксиданти:
Полифеноли: около 150 мг
Антоцианини: около 80 мг
Кверцетин: около 5 мг
Стойностите са приблизителни и могат леко да варират в зависимост от сорта, степента на узряване и метода на обработка.
Приложение и начин на ползване
Този био сироп е изключително универсален и може да се използва както в напитки, така и в кулинарията. Подходящ е за:
Разреждане с вода (1:6 или 1:8 за освежаваща напитка)
Добавка към чайове и топли напитки
Заливка за десерти, кисело мляко, овесени ядки
Марината за меса и зеленчуци
Комбинация с сирена
Съхранение
Неотворена бутилка: в суха и хладна среда, далеч от пряка светлина.
След отваряне: съхранявайте в хладилник и консумирайте до 30 дни.
Ползи от продукта и разфасовката
Богат на антиоксиданти – подпомага имунната система и кожата
Подобрява храносмилането благодарение на пектините в ябълките
Естествен източник на енергия – подходящ за спортуващи и активни хора
Стъклената бутилка 750 мл осигурява оптимално съхранение без пластмасови примеси, като също така е екологичен избор
Пикантна малинова глазура за патешко магре
Необходими продукти:
1 патешко магре (гърди с кожа)
3 с.л. био сироп от малина и ябълка
1 с.л. соев сос
1 ч.л. балсамов оцет
1/2 ч.л. кайенски пипер
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Запечете патешкото магре първо откъм кожата на сух тиган, докато стане златисто.
Обърнете и запечете от другата страна.
Смесете сиропа, соевия сос, оцета и кайенския пипер и глазирайте месото в последните 2 минути.
Поднесете с пюре от тиква или печени кореноплодни.
Коктейл „Залез в Севера“
Необходими продукти:
50 мл джин
20 мл био сироп от малина и ябълка
150 мл тоник
5 пресни малини
Листенца мента
Лед
Начин на приготвяне:
Напълнете чаша с лед.
Добавете джина и сиропа, леко разбъркайте.
Допълнете с тоник и украсете с малини и мента.
Сорбе „Вечерна наслада“
Необходими продукти:
250 мл био сироп от малина и ябълка
500 мл кокосово мляко
1 ч.л. настъргана кора от лайм
1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки и изсипете в плитък съд.
Охладете във фризер, като разбърквате на всеки 30 минути.
След 3 часа ще получите кремообразно сорбе.