

Референция: 13-0275-05
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Този био сироп е създаден чрез внимателно концентриране на 60% био сироп от черни боровинки и 40% био сироп от ябълки. Продуктът е пастьоризиран, без добавени оцветители, овкусители, консерванти или други изкуствени съставки. Той предлага богат, плътен вкус и е същински еликсир, съчетаващ ползите на два мощни плода – черната боровинка и ябълката.
Черната боровинка е почитана от векове като дар от природата. Северноамериканските индианци са я наричали „звезден плод“, защото при разрязване цветчетата ѝ оформят петолъчна звезда. Те вярвали, че боровинките са дар от боговете, който носи сила, зрение като на орел и защита срещу болести. В Скандинавия и славянските страни, боровинките са били смятани за вълшебен плод на горските духове, които ги използвали за лечебни отвари.
Ябълката, както вече знаем, е символ на дълголетие и хармония – почитана в митологията на почти всички древни цивилизации. В този сироп тя допълва дълбоката плодовитост на боровинката, балансирайки вкуса със своята естествена сладост.
В древните полинезийски митове се разказва за богинята Хина, която живеела на Луната и отглеждала вълшебни сини плодове в градините си. Те били толкова ценни, че само най-достойните могли да ги опитат. Според легендата, когато се появила комета в небето, тя пуснала шепа от тези плодове върху земята – и така се появили черните боровинки.
Любопитен факт е, че черните боровинки съдържат антоцианини, които не само подобряват зрението, но и защитават мозъка от стареене. По време на Втората световна война британските пилоти ядели сладко от боровинки за по-добро нощно зрение.
Био сертифициран продукт.
Енергия / Calories / Energy: 200,2 kCal / 838,86 kJ
Мазнини / Fats: 0,1 гр,
от които наситени мастни киселини / of which saturated fats: 0,1 гр
Въглехидрати / Carbohydrates: 49,2 гр,
от които захари / of which sugars: 49,2 гр
Белтъчини / Proteins: 0,3 гр
Сол / Salt: 0,0 гр
Минерали:
Калий: около 220 мг
Калций: около 15 мг
Магнезий: около 12 мг
Фосфор: около 13 мг
Желязо: около 0,7 мг
Витамини:
Витамин C: около 10 мг
Витамин A: около 9 мкг
Витамин B6: около 0,06 мг
Фолиева киселина (B9): около 5 мкг
Витамин K: около 18 мкг
Антиоксиданти:
Антоцианини: високо съдържание (отговорни за тъмносиния цвят на боровинките)
Флавоноиди: около 120 мг
Ресвератрол: около 2 мг
Полифеноли: около 350 мг
(Стойностите са приблизителни и могат леко да варират в зависимост от произхода, сорта, степента на узряване и обработката.)
Приложение и начин на употреба
Разреждане с вода: 1 част сироп на 5-6 части вода или според вкуса
Добавяне към смутита, кисело мляко или овесени ядки
Използване в сладкиши и кремове
Комбиниране с коктейли, вино или лимонада
Марината за дивеч или сирена
Съхранение
Преди отваряне: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
След отваряне: В хладилник, препоръчително до 30 дни.
Здравословни ползи:
Подобрява зрението и мозъчната функция (черните боровинки са известни като „плода на паметта“)
Антиоксидантна защита срещу стареенето
Подпомага сърдечно-съдовата система
Подсилва имунитета и подобрява храносмилането
Ползи от разфасовката (750 мл):
Достатъчно количество за ежедневна консумация в продължение на седмици
Удобен формат за семейна употреба
Перфектен за разнообразни приложения – от напитки до десерти
Карпачо от портокали с боровинков сироп и розмарин
Съставки:
2 портокала
2 с.л. био сироп от черна боровинка и ябълка
1 ч.л. мед
½ ч.л. пресен розмарин (нарязан)
Щипка морска сол
Приготвяне:
Нарежете портокалите на тънки резени и ги подредете в чиния. Смесете сиропа, меда и розмарина, след което полейте портокалите. Поръсете с морска сол и сервирайте като свеж предястие.
Горещ шоколад с боровинков сироп и канела
Съставки:
250 мл мляко
50 гр натурален шоколад (70%)
1 с.л. био сироп от черна боровинка и ябълка
½ ч.л. канела
Бита сметана (по желание)
Приготвяне:
Загрейте млякото, добавете натрошения шоколад и разбъркайте, докато се разтопи. Добавете сиропа и канелата. Разбийте с миксер за пухкавост и сервирайте с бита сметана.
Глазирана сьомга с боровинково-ябълков сироп
Съставки:
2 филета сьомга
2 с.л. био сироп от черна боровинка и ябълка
1 с.л. соев сос
1 ч.л. зехтин
½ ч.л. настърган джинджифил
Приготвяне:
Смесете сиропа, соевия сос, зехтина и джинджифила. Намажете сьомгата с тази глазура и я изпечете на умерена фурна (180°C) за 12-15 минути.