

Референция: 13-0275-02
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био сиропът от арония и ябълка представлява концентриран натурален продукт, създаден чрез извличане и сгъстяване на био сок от арония и ябълки, без добавяне на оцветители, овкусители, консерванти или други изкуствени съставки. Този сироп съхранява в себе си максимално количество хранителни вещества и полезни съединения, характерни за плодовете, от които е направен.
Историята на аронията води началото си от Северна Америка, където индианците са я използвали не само като храна, но и като лечебно средство. Смятали са я за "дар от духовете", способен да укрепва силата и да удължава живота. В Европа аронията е култивирана през XX век, първо в Русия и Източна Европа, където бързо се утвърждава като природен еликсир. Ябълката, от друга страна, е позната от хилядолетия – от древните шумери и египтяни, до келтите и викингите, които са я почитали като символ на плодородие и дълголетие.
В скандинавската митология ябълките били дар от богинята Идун, която ги пазела в своята градина. Смятало се, че те даряват безсмъртие и младост на боговете. Един ден великанът Тяци я отвлякъл, а с нея изчезнали и ябълките, което довело до стареенето на боговете. С помощта на Локи тя била спасена, а ябълките върнати, за да възстановят силите на боговете.
Любопитен факт е, че аронията е призната за един от най-мощните природни антиоксиданти. Тя съдържа до четири пъти повече антоцианини от боровинките, което я прави изключително полезна за сърдечно-съдовата система и борбата със стареенето.
Съчетавайки тези два плода, био сиропът от арония и ябълка предлага вкусен и полезен начин за консумация на силно антиоксидантни и витаминозни вещества.
Био сертифициран продукт. Пастьоризиран продукт.
Състав: 60% био сироп от арония, 40% био сироп от ябълки.
Енергийна стойност / Calories / Energy: 201,02 kCal / 842,25 kJ
Мазнини / Fats: 0,1 гр,
от които наситени мастни киселини / of which saturated fats: 0,1 гр
Въглехидрати / Carbohydrates: 49,3 гр ,
от които захари / of which sugars: 49,3 гр (предимно естествени захари от плодовете)
Белтъчини / Proteins: 0,4 гр
Сол / Salt: 0,0 гр
Минерали:
Калий: около 200 мг
Калций: около 20 мг
Магнезий: около 12 мг
Фосфор: около 15 мг
Желязо: около 0,8 мг
Витамини:
Витамин C: около 12 мг
Витамин A: около 10 мкг
Витамин B6: около 0,05 мг
Фолиева киселина (B9): около 5 мкг
Витамин K: около 15 мкг
Антиоксиданти:
Антоцианини: високо съдържание – мощни антиоксиданти, характерни за аронията
Флавоноиди: около 100 мг
Кверцетин: около 5 мг
Полифеноли: около 300 мг
(Стойностите са приблизителни и могат леко да варират в зависимост от сорта, степента на узряване, обработката и други фактори.)
Приложение и начин на употреба
Разреждане с вода: 1 част сироп на 5-6 части вода (или според предпочитанията)
Добавка към кисело мляко, овесени ядки или смутита
Подслаждане на билкови чайове
Използване като заливка за десерти и палачинки
Комбиниране с алкохолни напитки – например с вино или коктейли
Съхранение
Преди отваряне: На сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
След отваряне: В хладилник при температура до 7°C. Препоръчително е да се консумира в рамките на 30 дни.
Здравословни ползи:
Подкрепя имунната система
Антиоксидантна защита срещу свободни радикали
Подобрява кръвообращението и регулира кръвното налягане
Стимулира храносмилането и метаболизма
Ползи от разфасовката (750 мл):
Идеална за семейна употреба
Достатъчно количество за ежедневна консумация в продължение на няколко седмици
Удобна за разреждане и комбиниране с различни напитки
Салата с козе сирене, орехи и сироп от арония и ябълка
Съставки:
100 гр свежа зелена салата (рукола, спанак, айсберг)
50 гр козе сирене
10 ореха, натрошени
1 с.л. зехтин
1 с.л. био сироп от арония и ябълка
½ ч.л. балсамов оцет
Приготвяне:
Смесете салатата с натрошеното козе сирене и орехите. Разбъркайте зехтина, сиропа и балсамовия оцет, след което залейте салатата.
Топъл чай от арония и ябълка с мед и канела
Съставки:
250 мл гореща вода
1 с.л. био сироп от арония и ябълка
½ ч.л. мед
1 пръчка канела
Приготвяне:
Добавете сиропа към горещата вода, разбъркайте с меда и сложете канелата за аромат. Оставете 5 минути да се запари.
Десертен мус с арония, ябълка и шоколад
Съставки:
200 гр маскарпоне
100 гр натурален шоколад (разтопен)
2 с.л. био сироп от арония и ябълка
1 с.л. мед
½ ч.л. ванилия
Приготвяне:
Смесете маскарпонето с разтопения шоколад, добавете меда и ванилията, след което внимателно разбъркайте със сиропа. Оставете в хладилника за 1 час преди сервиране.
Ако искате да направите нещо специално за любим човек, поднесете му този сироп с някоя от рецептите – ще е едновременно проявена грижа и удоволствие!