

(62,45 лв. за стек от 6 бр.)
Референция: 13-0275-60
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био сиропът от грозде е 100% натурален, био сертифициран продукт, произведен чрез внимателно концентриране на био сок от грозде. Той не съдържа оцветители, овкусители, консерванти или други добавки – само естествената сладост и богат вкус на зряло грозде. Продуктът е пастьоризиран, което гарантира запазването на хранителните му свойства и дълготрайната свежест.
Гроздето е плод, обвит в легенди и символика още от зората на цивилизацията. В древността то било свещено за много култури – египтяните го свързвали с Озирис, гърците с Дионис, а римляните с Бакхус, бога на виното и веселието. В славянската традиция лозата била символ на плодородие и благоденствие, а в някои вярвания дори се смятало, че гроздето притежава магически свойства, предпазващи от зли сили. Древните славяни използвали гроздов сок не само за вино, но и за лечебни смеси. Вярвали, че той прогонва злите духове и е особено мощен, когато е смесен с мед.
Енергийна стойност: около 65 kcal
Белтъчини: около 0,3 гр
Мазнини: 0 гр
Въглехидрати: около 16 гр
от които захари: около 14 гр
Фибри: около 0,4 гр
Минерали и витамини:
Калий: около 150 мг
Калций: около 10 мг
Желязо: около 0,3 мг
Магнезий: около 8 мг
Фосфор: около 12 мг
Витамин C: около 5 мг
Витамин K: около 20 мкг
Флавоноиди: около 50 мг
Антоцианини и полифеноли: високо съдържание
Стойностите могат леко да варират в зависимост от сорта, степента на узряване и метода на обработка.
Съвети за съхранение
Преди отваряне: Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от директна светлина.
След отваряне: Дръжте в хладилник и консумирайте в рамките на 10-14 дни.
Разфасовка (стек 6 x 750 мл): Удобна за по-големи домакинства, заведения или дълготрайна употреба.
Приложение и начин на употреба
Разреждане за напитки:
Класическо съотношение 1:7 (сироп:вода).
Отличен с газирана вода или чай.
Кулинарна употреба:
Подходящ за десерти, заливки, смутита, кремове, палачинки.
В коктейли:
Идеален за безалкохолни и алкохолни напитки.
Маринати и сосове:
Глазира месо и зеленчуци с карамелизирана плодова нотка.
Ползи от сиропа:
Богат на антиоксиданти, полезни за сърдечно-съдовото здраве.
Подсилва имунната система и допринася за здрава кожа.
Подобрява кръвообращението благодарение на високото съдържание на флавоноиди.
Ползи от разфасовката:
Икономична покупка за семейства и ресторанти.
Удобство за по-продължителна употреба.
Тъмен шоколадов мус с гроздов сироп и портокалов ликьор
(изискан десерт за двама)
100 гр черен шоколад (70% какао)
2 с.л. био сироп грозде
1 ч.л. портокалов ликьор
200 мл сметана
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня. Смесете с гроздовия сироп и ликьора. Разбийте сметаната и внимателно я добавете към шоколадовата смес. Оставете да се охлади.
Лавандулово гроздово сорбе
(ароматен ледено-прохладен десерт)
250 мл био сироп грозде
1 ч.л. сушена лавандула
500 мл вода
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки и ги замразете, като разбърквате на всеки час.
Глазирани свински ребра с гроздов сироп и мащерка
(богато ястие с уникален вкус)
500 гр свински ребра
3 с.л. био сироп грозде
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Мариновайте ребрата за 2 часа, след което ги изпечете до златисто.