Био сироп ГРОЗДЕ, стек (6 бр. х 750 мл бутилка)
search
  • Био сироп ГРОЗДЕ, стек (6 бр. х 750 мл бутилка)

Био сироп ГРОЗДЕ, стек (6 бр. х 750 мл бутилка)

62,45 лв.

(62,45 лв. за стек от 6 бр.)

По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 13-0275-60

Био сироп от грозде - стек (6 бр. х 750 мл бутилка).

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Био сиропът от грозде е 100% натурален, био сертифициран продукт, произведен чрез внимателно концентриране на био сок от грозде. Той не съдържа оцветители, овкусители, консерванти или други добавки – само естествената сладост и богат вкус на зряло грозде. Продуктът е пастьоризиран, което гарантира запазването на хранителните му свойства и дълготрайната свежест.

Гроздето е плод, обвит в легенди и символика още от зората на цивилизацията. В древността то било свещено за много култури – египтяните го свързвали с Озирис, гърците с Дионис, а римляните с Бакхус, бога на виното и веселието. В славянската традиция лозата била символ на плодородие и благоденствие, а в някои вярвания дори се смятало, че гроздето притежава магически свойства, предпазващи от зли сили. Древните славяни използвали гроздов сок не само за вино, но и за лечебни смеси. Вярвали, че той прогонва злите духове и е особено мощен, когато е смесен с мед.

 

Хранителни стойности на био сироп от грозде (приблизителни) за 100 мл

Енергийна стойност: около 65 kcal

Белтъчини: около 0,3 гр

Мазнини: 0 гр

Въглехидрати: около 16 гр

от които захари: около 14 гр

Фибри: около 0,4 гр

 

Минерали и витамини:

Калий: около 150 мг

Калций: около 10 мг

Желязо: около 0,3 мг

Магнезий: около 8 мг

Фосфор: около 12 мг

Витамин C: около 5 мг

Витамин K: около 20 мкг

Флавоноиди: около 50 мг

Антоцианини и полифеноли: високо съдържание

 

Стойностите могат леко да варират в зависимост от сорта, степента на узряване и метода на обработка.

 

Съвети за съхранение

Преди отваряне: Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от директна светлина.

След отваряне: Дръжте в хладилник и консумирайте в рамките на 10-14 дни.

Разфасовка (стек 6 x 750 мл): Удобна за по-големи домакинства, заведения или дълготрайна употреба.

Приложение и начин на употреба

Разреждане за напитки:

Класическо съотношение 1:7 (сироп:вода).

Отличен с газирана вода или чай.

Кулинарна употреба:

Подходящ за десерти, заливки, смутита, кремове, палачинки.

В коктейли:

Идеален за безалкохолни и алкохолни напитки.

Маринати и сосове:

Глазира месо и зеленчуци с карамелизирана плодова нотка.

 

Ползи от сиропа:

Богат на антиоксиданти, полезни за сърдечно-съдовото здраве.

Подсилва имунната система и допринася за здрава кожа.

Подобрява кръвообращението благодарение на високото съдържание на флавоноиди.

 

Ползи от разфасовката:

Икономична покупка за семейства и ресторанти.

Удобство за по-продължителна употреба.

 

Рецепти с био сироп от грозде

 

Тъмен шоколадов мус с гроздов сироп и портокалов ликьор

(изискан десерт за двама)

100 гр черен шоколад (70% какао)

2 с.л. био сироп грозде

1 ч.л. портокалов ликьор

200 мл сметана

 

Начин на приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня. Смесете с гроздовия сироп и ликьора. Разбийте сметаната и внимателно я добавете към шоколадовата смес. Оставете да се охлади.

 

Лавандулово гроздово сорбе

(ароматен ледено-прохладен десерт)

250 мл био сироп грозде

1 ч.л. сушена лавандула

500 мл вода

 

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки и ги замразете, като разбърквате на всеки час.

 

Глазирани свински ребра с гроздов сироп и мащерка

(богато ястие с уникален вкус)

500 гр свински ребра

3 с.л. био сироп грозде

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. балсамов оцет

 

Начин на приготвяне:

Мариновайте ребрата за 2 часа, след което ги изпечете до златисто.

13-0275-60

Възможни разфасовки

Стек
6 бутилки х 750 мл
Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.