

Референция: 10-0201-05
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био сладкото от черни боровинки в буркан от 290 гр е естествено сладко-кисело изкушение, приготвено от 99,6% биологично чисти съставки. Съдържа: 45% био черни боровинки, концентриран био сок от ябълки, концентриран био сок от черни боровинки, натурален пектин.
Продуктът е без оцветители, овкусители, консерванти или други добавки, което гарантира чист, натурален вкус и максимално запазени хранителни качества.
Черните боровинки са били ценени още в древността заради лечебните и хранителните си качества. В Скандинавия те били наричани „дар от боговете“ и се смятало, че дават ясно зрение и защита от тъмни сили. В славянската митология се вярвало, че черните боровинки растат там, където самодивите са докоснали земята, а в традиционната китайска медицина те били използвани за подсилване на бъбреците и жизнената енергия (чи).
Според славянската митология, черните боровинки са очите на самодивите. Легендата разказва, че нощем самодивите слизат от планините и оставят своите „очи“ в гората, за да наблюдават хората. Хората, които ядат тези плодове, получават остър поглед и дарбата да виждат бъдещето. А според друга полинезийска легенда черните боровинки са дар от богинята на нощта. Тя пуснала „звездите на земята“, за да даде на хората способността да виждат тъмнината с мъдрост. Полинезийците вярвали, че ако ядеш черни боровинки преди важна среща, ще разбираш истината и ще виждаш нещата по-ясно.
Любопитен факт е, че черните боровинки съдържат високи нива на антоцианини, които подобряват нощното зрение – британските пилоти през Втората световна война консумирали боровинки преди нощни мисии!
Енергийна стойност: 1020 kJ / 243,9 kCal
Мазнини: 0 гр,
от които наситени мастни киселини: 0 гр
Въглехидрати: 60,31 гр,
от които захари (естествени): 50,78 гр
Белтъци: 0,43 гр
Сол: 0,15 гр
Фибри: около 3 гр
Минерали:
Калий: около 80 мг
Калций: около 6 мг
Магнезий: около 4 мг
Желязо: около 0,3 мг
Витамини:
Витамин С: около 7 мг
Витамин А: около 15 мкг
Витамин К: около 10 мкг
Антиоксиданти:
Антоцианини: високо съдържание
Флавоноиди: основно кверцетин и мирицетин
Стойностите могат леко да варират в зависимост от произхода на плодовете, метода на обработка и конкретния производител.
Съхранение:
Преди отваряне: на сухо и хладно място, далеч от слънчева светлина.
След отваряне: в хладилник, консумирайте в рамките на 10-14 дни.
Начин на ползване:
Идеално за намазване върху палачинки, хляб или печива.
Подходящо за десерти, кисело мляко или смутита.
Отлично допълнение към сирена, печени меса и дивеч.
Използва се като натурален подсладител в чайове и коктейли.
Здравословни предимства
Подпомага здравето на очите, благодарение на високото съдържание на антоцианини.
Подобрява паметта и концентрацията, като подпомага мозъчната функция.
Действа противовъзпалително и подпомага имунната система.
Ползи от разфасовката
Буркан от 290 гр – удобен размер за домашна употреба.
Стъклена опаковка – предпазва от замърсяване и запазва вкусовите качества.
Балканска млечна баница със сладко от черни боровинки
(Традиционен десерт с изненадваща плодова нотка)
Необходими съставки:
400 гр точени кори
100 гр разтопено масло
200 мл прясно мляко
3 яйца
150 гр био сладко от черни боровинки
Начин на приготвяне:
Вземете кора, намажете с масло и добавете малко сладко от черни боровинки.
Навийте на руло и подредете в тава.
Смесете млякото и яйцата, залейте отгоре.
Печете на 180°C за около 30 минути.
Шведски чийзкейк с черни боровинки и кардамон
(Европейска версия с ароматни подправки)
Необходими съставки:
250 гр крема сирене
200 мл сметана
2 яйца
100 гр захар
1 ч.л. кардамон
150 гр био сладко от черни боровинки
Начин на приготвяне:
Разбийте крема сиренето, сметаната, яйцата и захарта.
Изсипете в тавичка и печете на 160°C за 40 минути.
Охладете и намажете със сладко от черни боровинки.
Японски оризови кнедли (мочи) със сладко от черни боровинки
(Сладко-еластично изкушение с азиатска нотка)
Необходими съставки:
200 гр лепкав оризов прах
100 мл вода
100 гр био сладко от черни боровинки
Начин на приготвяне:
Смесете оризовия прах с вода, оформете топчета.
Варете 3-5 минути, докато изплуват.
Напълнете всяко топче със сладко от черни боровинки.
Свързани продукти