

Референция: 04-0200-07
Кускус по Сицилиански (250 гр).
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Кускусът по Сицилиански съчетава средиземноморския дух с характерните аромати на манатарки и сушени зеленчуци. В Сицилия кускусът е въведен от арабите през Средновековието и бързо става част от местната кухня, особено в западните райони на острова. Традиционно се приготвя с морски дарове, но тази вариация подчертава богатството на манатарките – символ на горската щедрост. Манатарките се ценят заради своя интензивен аромат и се използват в много изискани италиански рецепти.
Състав:
Кускус (220 гр)
Манатарки (15 гр):
Сухи манатарки
Брашно от сухи манатарки
Сухи зеленчуци и подправки (15 гр):
Суха червена чушка
Сух пащърнак
Сух морков
Чесън на прах
Сух лук
Черен пипер
Хранителни стойности (на 100 гр):
Енергийна стойност: 1505 kJ / 360 kCal
Мазнини: 0,90 гр,
от които наситени мастни киселини: 0,15 гр
Въглехидрати: 72,53 гр,
от които захари: 1,88 гр
Фибри: 8,91 гр
Белтъци: 13,58 гр
Сол: 0,04 гр
Характеристики:
100% натурални съставки
Без добавени консерванти, аромати, оцветители или овкусители
Богат аромат от манатарки и сушени зеленчуци
Лесен за приготвяне – готов за 5-10 минути
Подходящ за вегетарианци
Начин на употреба:
Основен метод на приготвяне:
Поставете кускуса в голяма купа.
Залейте с 400 мл гореща вода или зеленчуков бульон.
Покрийте с капак и оставете за 5-7 минути.
Разрохкайте с вилица и добавете 2 супени лъжици зехтин или масло.
Приложения:
Гарнитура: Идеален като допълнение към печени меса или риба.
Основно ястие: Поднесете с богата салата или сос от домати и босилек.
Рецепти и комбинации:
Кускус с манатарки и сирене пармезан
Приготвяне:
Пригответе кускуса според основния метод.
Запържете 50 гр нарязани манатарки с малко масло и добавете към готовия кускус.
Поръсете с 30 гр настърган пармезан и сервирайте горещо.
Кускус със зеленчуци и лимон
Приготвяне:
Пригответе кускуса.
Задушете 200 гр нарязани чушки, моркови и тиквички със зехтин.
Смесете зеленчуците с кускуса и добавете сока от половин лимон и пресен магданоз.
Съвети за съхранение:
Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
След отваряне, съхранявайте в херметически затворен съд за запазване на аромата и свежестта.
Ползи от тази комбинация:
Кускус: Осигурява сложни въглехидрати, полезни за енергията и ситостта.
Манатарки: Богати на антиоксиданти, минерали и витамини, подпомагащи имунната система.
Сушени зеленчуци и подправки: Източник на фибри и полезни вещества, допринасящи за добро храносмилане и балансиран вкус.
Тази смес е перфектна за любителите на изискани, но лесни за приготвяне ястия с италиански привкус.