Кускус Сицилиански с МАНАТАРКИ, вакуум опаковка
search
  • Кускус Сицилиански с МАНАТАРКИ, вакуум опаковка

Кускус Сицилиански с МАНАТАРКИ, вакуум опаковка, 250 гр

6,29 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 04-0200-07

Кускус по Сицилиански (250 гр).

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Кускусът по Сицилиански съчетава средиземноморския дух с характерните аромати на манатарки и сушени зеленчуци. В Сицилия кускусът е въведен от арабите през Средновековието и бързо става част от местната кухня, особено в западните райони на острова. Традиционно се приготвя с морски дарове, но тази вариация подчертава богатството на манатарките – символ на горската щедрост. Манатарките се ценят заради своя интензивен аромат и се използват в много изискани италиански рецепти.

 

Състав:

Кускус (220 гр)

Манатарки (15 гр):

Сухи манатарки

Брашно от сухи манатарки

Сухи зеленчуци и подправки (15 гр):

Суха червена чушка

Сух пащърнак

Сух морков

Чесън на прах

Сух лук

Черен пипер

 

Хранителни стойности (на 100 гр):

Енергийна стойност: 1505 kJ / 360 kCal

Мазнини: 0,90 гр,

от които наситени мастни киселини: 0,15 гр

Въглехидрати: 72,53 гр,

от които захари: 1,88 гр

Фибри: 8,91 гр

Белтъци: 13,58 гр

Сол: 0,04 гр

 

Характеристики:

100% натурални съставки

Без добавени консерванти, аромати, оцветители или овкусители

Богат аромат от манатарки и сушени зеленчуци

Лесен за приготвяне – готов за 5-10 минути

Подходящ за вегетарианци

 

Начин на употреба:

Основен метод на приготвяне:

Поставете кускуса в голяма купа.

Залейте с 400 мл гореща вода или зеленчуков бульон.

Покрийте с капак и оставете за 5-7 минути.

Разрохкайте с вилица и добавете 2 супени лъжици зехтин или масло.

 

Приложения:

Гарнитура: Идеален като допълнение към печени меса или риба.

Основно ястие: Поднесете с богата салата или сос от домати и босилек.

 

Рецепти и комбинации:

 

Кускус с манатарки и сирене пармезан

Приготвяне:

Пригответе кускуса според основния метод.

Запържете 50 гр нарязани манатарки с малко масло и добавете към готовия кускус.

Поръсете с 30 гр настърган пармезан и сервирайте горещо.

 

Кускус със зеленчуци и лимон

Приготвяне:

Пригответе кускуса.

Задушете 200 гр нарязани чушки, моркови и тиквички със зехтин.

Смесете зеленчуците с кускуса и добавете сока от половин лимон и пресен магданоз.

 

Съвети за съхранение:

Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.

След отваряне, съхранявайте в херметически затворен съд за запазване на аромата и свежестта.

 

Ползи от тази комбинация:

Кускус: Осигурява сложни въглехидрати, полезни за енергията и ситостта.

Манатарки: Богати на антиоксиданти, минерали и витамини, подпомагащи имунната система.

Сушени зеленчуци и подправки: Източник на фибри и полезни вещества, допринасящи за добро храносмилане и балансиран вкус.

 

Тази смес е перфектна за любителите на изискани, но лесни за приготвяне ястия с италиански привкус.

04-0200-07

Възможни разфасовки

Плик / пакет
250 гр
Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.