Ризото ЗЕЛЕНЧУЦИ, 250 гр
search
  • Ризото ЗЕЛЕНЧУЦИ, 250 гр

Ризото ЗЕЛЕНЧУЦИ, 250 гр

3,70 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 04-0200-03

Ризото със зеленчуци – 250 гр.

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Ризотото е създадено в Северна Италия, като регионите Ломбардия и Пиемонт са смятани за неговата родина. Ориз Арборио, използван в ризотото, е кръстен на град Арборио в долината на река По, където този сорт ориз се отглежда от векове. Смята се, че ризотото става популярно през 16-ти век, когато оризът се интегрира в италианската кухня след внасянето му от арабите.

 

Любопитен факт:

Има легенда, че ризотото е било създадено случайно през 70-те години на 16-ти век, когато любител-готвач добавил шафран към ориз, за да експериментира с цветове и вкус. Тази импровизация положила основата на днешното ризото. Според преданието, този човек бил асистент на художник, който работел върху витражите на Миланската катедрала. Асистентът често използвал шафран като пигмент за оцветяване и решил да го добави към ориза по време на сватбено пиршество през 1574 г., за да впечатли гостите.

Въпреки че историята е интересна, няма категорични исторически доказателства, че това се е случило точно през 1574 г. или че този човек е първият, който е създал ризото със шафран (познато като „Ризото ала Миланезе“). Легендата е приета като част от кулинарния фолклор на Ломбардия и подчертава значението на шафрана и ориза в местната кухня.

 

Хранителни стойности на ризото със зеленчуци за 100 гр (приблизителни):

Енергийна стойност: 1468 kJ/ 351 kcal

Мазнини: 0,10 гр,

от които: наситени мастни киселини: 0,00 гр

Въглехидрати: 79,20 гр,

от които: захари: 5,60 гр

Фибри: 3,90 гр

Белтъци: 6,80 гр

Сол: 0,00 гр

 

Състав:

Основна съставка: Ориз Арборио – висококачествен сорт, богат на нишесте, който придава характерната кремообразна текстура на ризотото.

Сушен морков: Източник на витамин А, подпомагащ зрението и имунната система.

Сушен пащърнак: Осигурява фибри и естествена сладост.

Сушен лук: Добавя аромат и вкус.

Без добавени консерванти, аромати, оцветители или овкусители.

 

Начини на употреба и приложение:

Класическо ризото: Подходящо за бърза и лесна вечеря, която може да се обогати с различни зеленчуци, месо или сирена.

Супа: Добавете към зеленчуков бульон за пълноценна и питателна супа.

Гарнитура: Използвайте като гарнитура към месо, риба или растителни ястия.

Съвети за съхранение:

Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне, поставете в плътно затворен съд или затворете оригиналната опаковка, за да се предпази от влага.

 

Ползи от комбинацията:

Ризото със зеленчуци предлага баланс между сложни въглехидрати и фибри. Оризът Арборио осигурява дълготрайна енергия, докато сушените зеленчуци са богати на антиоксиданти, витамини и минерали. Липсата на изкуствени добавки прави тази смес подходяща за здравословно хранене.

 

Рецепти с начини на приготвяне

 

Класическо зеленчуково ризото

Необходими продукти:

250 гр ризото със зеленчуци (цялата опаковка)

1,2 л зеленчуков бульон (горещ)

2 с.л. масло или 3 с.л. зехтин

50 гр настърган пармезан

 

Начин на приготвяне:

Загрейте маслото или зехтина в дълбок тиган на средна температура.

Добавете ризото и разбъркайте за 1–2 минути, докато оризът започне леко да прозира.

Постепенно добавяйте горещия бульон – по 1 черпак наведнъж, като разбърквате, докато течността се абсорбира.

Продължете процеса около 18–20 минути, докато оризът стане мек, но леко „ал денте“.

Свалете от котлона, добавете настъргания пармезан и разбъркайте добре.

 

Средиземноморско ризото с домати и сирене

Необходими продукти:

250 гр ризото със зеленчуци

1 л зеленчуков бульон

150 гр домати, сушени на слънце (нарязани)

100 гр козе сирене

2 с.л. зехтин

Щипка пресен босилек

 

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган загрейте зехтина и добавете микса за ризото. Запържете за около 1 минута.

Добавете нарязаните сушени домати и започнете да наливате бульона постепенно, като разбърквате често.

Гответе около 18 минути, докато оризът е готов.

Накрая добавете натрошеното козе сирене и разбъркайте леко.

Сервирайте, украсено с пресен босилек.

Приятен апетит!

04-0200-03

Възможни разфасовки

Плик / пакет
250 гр
Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.