

Референция: 04-0100-03
Кускус, италиански.
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Кускусът, произхождащ от Италия, представлява малки сферични зрънца, направени от пшеничен грис и вода. Италианският кускус има фина структура и е вдъхновен от традиционните северноафрикански рецепти. Вакуум опаковките го предпазват от влага и удължават срока му на съхранение.
Хранителни стойности на кускус (на 100 гр):
Енергийна стойност: 376 kcal
Белтъчини: 12,7 гр
Мазнини: 0,6 гр
Наситени мазнини: 0,1 гр
Въглехидрати: 77,4 гр
Захари: 0,3 гр
Фибри: 5,0 гр
Минерали:
Калций: 24 мг
Калий: 170 мг
Желязо: 1,1 мг
Магнезий: 44 мг
Характеристики на кускуса:
Бързо приготвяне: Готов за консумация в рамките на няколко минути.
Лека текстура: Идеален за гарнитури, салати или десерти.
Неутрален вкус: Лесно усвоява ароматите на добавените подправки и сосове.
Съвети за съхранение:
Съхранявайте на сухо и прохладно място.
След отваряне, прехвърлете в херметически затворен съд, за да предотвратите овлажняване.
Приложение и начин на ползване на кускуса:
Готвене: Залейте 1 чаша кускус с 1 чаша вряща вода или бульон, покрийте и оставете да се задуши за 5 минути. Разрохкайте с вилица преди сервиране.
Приложения: Кускусът е подходящ за салати, гарнитури към месо и риба, или като основа за топли ястия.
Две рецепти с ориз Арборио:
Арборио с песто и сушени домати
Необходими продукти:
1 чаша ориз Арборио
2 ч.ч. зеленчуков бульон
2 с.л. песто
50 гр сушени домати (нарязани)
1 с.л. зехтин
1 скилидка чесън (накълцана)
Начин на приготвяне:
Задушете чесъна в зехтина и добавете ориза. Разбъркайте за 2 минути.
Постепенно добавяйте зеленчуковия бульон, като разбърквате непрекъснато.
Когато оризът е готов, добавете пестото и сушените домати. Смесете добре и сервирайте топло.
Сладко ризото с банан и мед
Необходими продукти:
1 чаша ориз Арборио
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. ванилия
2 банана (нарязани на кръгчета)
2 с.л. мед
Щипка канела
Начин на приготвяне:
Сварете ориза в млякото, като разбърквате често, за да не загори. Добавете ванилията.
След като оризът омекне, смесете с меда и бананите.
Поръсете с канела преди сервиране.
Тези рецепти разкриват гъвкавостта на ориз Арборио в солени и сладки ястия!