Суха МАНАТАРКА
search
  • Суха МАНАТАРКА

Суха МАНАТАРКА, второ качество

11,60 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Суха манатарка (второ качество).

Тегло: 100 гр
Референция: 02-0618-22
Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Сушена манатарка. Продуктът е произведен от пресни и здрави гъби без никакви добавки.

 

Сухата манатарка от второ качество съдържа същите полезни вещества като първокласната, но може да включва повече стъбла, неравномерни парчета и минимални примеси.

 

Хранителните стойности по-долу са за 100 гр сушени манатарки:

Енергийна стойност: около 230-250 kcal

Белтъчини: около 19,0 гр

Мазнини: около 3,0 гр

Наситени мазнини: <1,0 гр

Въглехидрати: около 32,0 гр

Захари: около 2,0-3,0 гр

Диетични фибри: около 18,0 гр

 

Минерали:

Калий: около 1400-1800 мг

Калций: около 25,0 мг

Желязо: около 12,0 мг

Магнезий: около 45,0 мг

 

Витамини:

Витамин D: около 1,8 µг

Витамин В2 (рибофлавин): около 1,0 мг

Витамин В3 (ниацин): около 8,0 мг

 

Характеристики на суха манатарка (второ качество)

Качество: Включва стъбла и неравномерни резени. Подходяща за ястия, при които текстурата не е основен фактор.

Цвят: Светло до среднокафяв, с някои по-тъмни участъци.

Вкус и аромат: Интензивен и землист, макар и малко по-слаб от този на първокласната манатарка.

Срок на годност: 18-24 месеца при правилно съхранение.

Състав: 100% сушени манатарки, възможни минимални примеси (мъх, почва).

Съвети за съхранение на суха манатарка (второ качество)

Контейнер: Съхранявайте в плътно затворен буркан, вакуумна опаковка или херметически контейнер.

Място за съхранение: Изберете сухо и хладно място (температура 10-20°C), далеч от влага и директна слънчева светлина.

Проверка за примеси: Преди употреба проверете манатарките за остатъци от мъх или почва и ги почистете, ако е необходимо.

Дългосрочно съхранение: Добавете силика гел пакет или вакуумирайте за удължаване на срока на годност.

Контрол на качеството: Проверявайте периодично за промени в текстурата, миризмата или наличие на насекоми.

 

Начин на употреба на суха манатарка (второ качество)

Рехидратация: Накиснете манатарките в топла вода за 30 минути, след което ги изплакнете. Запазете водата за бульон.

Директна употреба: Идеални за супи, яхнии, сосове и ястия, където визуалното представяне не е от значение.

Смесване с други гъби: Комбинирайте с пресни или други сухи гъби за балансиран вкус.

 

Две вкусни рецепти със суха манатарка (второ качество):

 

Яхния с картофи и манатарки

Необходими продукти (за 4 порции):

25 гр сушена манатарка (второ качество)

4 картофа (нарязани на кубчета)

1 глава лук (нарязан на ситно)

2 с.л. олио

1 ч.л. червен пипер

1 л зеленчуков бульон

Сол и черен пипер на вкус

Пресен магданоз за гарниране

 

Начин на приготвяне:

Накиснете манатарките в 500 мл топла вода за 30 минути. Запазете водата.

Загрейте олиото и задушете лука до златисто.

Добавете картофите и червения пипер, след което разбъркайте.

Прибавете рехидратираните манатарки и налейте водата от тях.

Гответе на умерен огън 25-30 минути, докато картофите омекнат.

Подправете със сол, черен пипер и гарнирайте с магданоз.

 

Сос с манатарки и вино

Необходими продукти (за 6 порции):

100 гр сухи манатарки (второ качество)

2 с.л. масло

1 глава лук (нарязан на ситно)

150 мл сухо бяло вино

500 мл пилешки или зеленчуков бульон

200 мл готварска сметана

Сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Накиснете манатарките в 1 литър топла вода за 30 минути, след което ги изплакнете. Запазете водата.

Загрейте маслото и запържете лука до омекване.

Добавете рехидратираните манатарки и гответе 5-7 минути.

Налейте виното и оставете да се изпари.

Добавете бульона и водата от манатарките, след което оставете да къкри 15 минути.

Прибавете сметаната, подправете със сол и черен пипер и оставете още 5 минути.

Сервирайте соса с паста, месо или ориз.

 

Тези рецепти показват как да използвате манатарките от второ качество, за да създадете вкусни и ароматни ястия, без компромиси откъм вкусовото качество!

02-0618-22

Възможни разфасовки

Плик / пакет
0,025 кг
0,100 кг
1 кг
Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.