

Референция: 10-0202-54
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био сладкото от червени боровинки в стек от 8 буркана по 290 гр е натурален продукт, създаден от 99,6% биологично чисти съставки. То съдържа 45% био червени боровинки, концентриран био сок от ябълки, концентриран био сок от червени боровинки, натурален пектин. Този продукт е изцяло без оцветители, овкусители, консерванти или други добавки, което го прави чист, натурален и здравословен избор.
Червените боровинки имат дълга история в кулинарията и медицината на различни култури. Викингите наричали този плод „плодът на вечната сила“, славяните вярвали, че той носи защита срещу злите духове, а индианските племена го използвали като естествен антибиотик. Дори в традиционната азиатска медицина се смята, че червените боровинки пречистват кръвта и дават дълголетие.
Според древна японска легенда, имало едно момиче на име Акане, което живеело в гората и било защитено от духовете на природата. Един ден, демони нападнали нейното село и тя побягнала в гората, молейки духовете за помощ. В отговор на молбите ѝ, те засадили вълшебни червени плодове, които Акане събрала и разпръснала из селото. Щом демоните опитали от тях, били поразени от киселия и мощен вкус, който ги прогонил завинаги. Оттогава хората наричали червените боровинки „червената перла на защитата“, вярвайки, че тези плодове носят късмет и предпазват от зли сили.
Любопитен факт е, че червените боровинки са едни от най-устойчивите плодове в света – те могат да оцелеят при температури до -40°C!
Енергийна стойност: 1020 kJ / 242,8 kCal
Мазнини: 0 гр,
от които наситени мастни киселини: 0 гр
Въглехидрати: 60,3 гр,
от които захари (естествени): 50,8 гр
Белтъци: 0,4 гр
Сол: 0,2 гр
Фибри: около 2 гр
Минерали:
Калий: около 90 мг
Калций: около 10 мг
Магнезий: около 5 мг
Желязо: около 0,2 мг
Витамини:
Витамин С: около 5 мг
Витамин К: около 5 мкг
Антиоксиданти:
Полифеноли: високо съдържание
Флавоноиди: основно кверцетин и антоцианини
Стойностите могат леко да варират в зависимост от произхода на плодовете, метода на обработка и конкретния производител.
Съхранение:
Преди отваряне: на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
След отваряне: в хладилник, консумирайте в рамките на 10-14 дни.
Начин на ползване:
Намазано върху палачинки, гофрети или кроасани.
Добавено към йогурт, мюсли или смутита.
Сервирано с печени меса или сирена.
Като естествен подсладител в чайове и десерти.
Здравословни предимства
Подсилва имунната система, благодарение на богатото съдържание на витамин С и антиоксиданти.
Подобрява храносмилането, благодарение на фибрите и естествените киселини.
Подпомага сърдечно-съдовото здраве, като намалява риска от възпаления и оксидативен стрес.
Ползи от разфасовката
Стек от 8 буркана – идеален за семейства, ресторанти или дългосрочна употреба.
Стъклени буркани – екологично чисти, предпазват от замърсяване и запазват аромата и качествата на продукта.
Италианска сладко-солена брускета с червени боровинки и прошуто
(Изискано предястие за романтична вечеря)
Необходими съставки:
1 багета
3 с.л. био сладко от червени боровинки
100 гр прошуто
50 гр меко козе сирене
1 ч.л. мед
Прясна мащерка
Начин на приготвяне:
Нарежете багетата на тънки филийки и запечете за 5 минути на 180°C.
Намажете с козе сирене, добавете тънко резенче прошуто.
Върху всяка брускета сложете лъжичка сладко от червени боровинки и поръсете с мащерка.
Полейте с няколко капки мед и сервирайте.
Корейски пикантен стек с глазура от червени боровинки и соев сос
(Неочаквана комбинация на сладко, солено и пикантно)
Необходими съставки:
300 гр телешки стек
2 с.л. био сладко от червени боровинки
1 с.л. соев сос
1 ч.л. сусамово масло
½ ч.л. чили паста (гочуджан)
1 скилидка чесън (ситно нарязана)
½ ч.л. настърган джинджифил
Начин на приготвяне:
Смесете сладкото от червени боровинки, соевия сос, сусамовото масло, чили пастата, чесъна и джинджифила.
Намажете стека с маринатата и оставете да престои 30 минути.
Изпечете на силен огън по 2-3 минути от всяка страна.
Сервирайте с ориз или зеленчуци.
Свързани продукти