Био брашно от ЯБЪЛКА
search
  • Био брашно от ЯБЪЛКА

Био брашно от ЯБЪЛКА, 1 кг

10,15 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 03-0202-32

Био брашно от ябълки.

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Био брашното от ябълки (Malus domestica) се произвежда чрез изсушаване на свежи, зрели ябълки и последващото им смилане до фин прах. Произвежда се от пресни и здрави плодове, без добавки или консерванти, което гарантира естествена чистота и висока хранителна стойност. Ябълковото брашно е отличен източник на фибри и има леко сладък вкус, което го прави подходящо за разнообразни кулинарни приложения.

 

Хранителни стойности за 100 гр био брашно от ябълки:

Калории: 340-370 kcal

Протеини: 2-3 гр

Мазнини: 0,5-1 гр,

от които наситени: 0-0,2 гр

Въглехидрати: 85-90 гр,

от които захари: 65-70 гр

Фибри: 10-12 гр

 

Минерали:

Калций: 20-25 мг

Желязо: 0,5-1 мг

Магнезий: 5-8 мг

Калий: 300-350 мг

 

Витамини:

Витамин C: около 3-5 мг

Витамин A: 1-2 IU

Витамин E: около 0,1-0,2 мг

 

Характеристики на продукта:

Източник на фибри: Ябълковото брашно е богато на диетични фибри, които подпомагат храносмилането и поддържат здравето на червата.

Ниско съдържание на мазнини: Подходящо за диети с ниско съдържание на мазнини, като същевременно осигурява енергия и хранителни вещества.

Природна сладост: Леката сладост на ябълковото брашно го прави подходящо за използване като естествен подсладител в различни рецепти. Използвайте брашното в рецепти, където искате да намалите количеството добавена захар.

Смесване с други брашна: За по-добра текстура при печене, комбинирайте ябълковото брашно с други видове брашна, като пълнозърнесто или овесено брашно.

 

Приложение и употреба:

В печивата: Може да се използва като частична замяна на обикновеното брашно в рецепти за хляб, мъфини, палачинки и бисквити, добавяйки естествена сладост и фибри.

В смутита и напитки: Добавете към смути за допълнителна текстура и сладост, без нужда от добавяне на захар.

В енергийни барове: Комбинирайте с ядки, семена и мед за приготвяне на здравословни енергийни барове.

В сосове и супи: Използвайте за сгъстяване на сосове и супи, като придавате леко плодов вкус.

 

Съвети за съхранение:

Място за съхранение: Съхранявайте на сухо, хладно и тъмно място, далеч от влага и пряка слънчева светлина.

Опаковка: Най-добре е да използвате херметически затворени съдове или вакуумни опаковки.

Срок на съхранение: Използвайте в рамките на 6-12 месеца след отваряне за оптимална свежест.

 

Примерни рецепти с био брашно от ябълки:

 

Ябълкови мини палачинки с овесени ядки

Съставки:

50 гр био брашно от ябълки

50 гр овесени ядки

1 яйце

150 мл мляко

1 ч.л. канела

1 ч.л. бакпулвер

 

Начин на приготвяне:

Смесете всички сухи съставки в купа.

Добавете яйцето и млякото, разбъркайте до хомогенна смес.

Изпечете палачинките на умерен огън в тиган с малко мазнина.

 

Ябълков хумус

Съставки:

200 гр нахут (сварен)

2 с.л. био брашно от ябълки

1 с.л. тахан

1 ч.л. мед

1 ч.л. канела

Сок от половин лимон

 

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в блендер и разбийте до гладка смес.

Сервирайте с нарязани зеленчуци или пълнозърнести крекери.

 

Тези рецепти ще добавят интересен вкус и текстура на вашите ястия, използвайки био брашно от ябълки.

03-0202-32

Възможни разфасовки

Плик / пакет
1 кг
Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.