

Референция: 03-0202-32
Био брашно от ябълки.
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био брашното от ябълки (Malus domestica) се произвежда чрез изсушаване на свежи, зрели ябълки и последващото им смилане до фин прах. Произвежда се от пресни и здрави плодове, без добавки или консерванти, което гарантира естествена чистота и висока хранителна стойност. Ябълковото брашно е отличен източник на фибри и има леко сладък вкус, което го прави подходящо за разнообразни кулинарни приложения.
Хранителни стойности за 100 гр био брашно от ябълки:
Калории: 340-370 kcal
Протеини: 2-3 гр
Мазнини: 0,5-1 гр,
от които наситени: 0-0,2 гр
Въглехидрати: 85-90 гр,
от които захари: 65-70 гр
Фибри: 10-12 гр
Минерали:
Калций: 20-25 мг
Желязо: 0,5-1 мг
Магнезий: 5-8 мг
Калий: 300-350 мг
Витамини:
Витамин C: около 3-5 мг
Витамин A: 1-2 IU
Витамин E: около 0,1-0,2 мг
Характеристики на продукта:
Източник на фибри: Ябълковото брашно е богато на диетични фибри, които подпомагат храносмилането и поддържат здравето на червата.
Ниско съдържание на мазнини: Подходящо за диети с ниско съдържание на мазнини, като същевременно осигурява енергия и хранителни вещества.
Природна сладост: Леката сладост на ябълковото брашно го прави подходящо за използване като естествен подсладител в различни рецепти. Използвайте брашното в рецепти, където искате да намалите количеството добавена захар.
Смесване с други брашна: За по-добра текстура при печене, комбинирайте ябълковото брашно с други видове брашна, като пълнозърнесто или овесено брашно.
Приложение и употреба:
В печивата: Може да се използва като частична замяна на обикновеното брашно в рецепти за хляб, мъфини, палачинки и бисквити, добавяйки естествена сладост и фибри.
В смутита и напитки: Добавете към смути за допълнителна текстура и сладост, без нужда от добавяне на захар.
В енергийни барове: Комбинирайте с ядки, семена и мед за приготвяне на здравословни енергийни барове.
В сосове и супи: Използвайте за сгъстяване на сосове и супи, като придавате леко плодов вкус.
Съвети за съхранение:
Място за съхранение: Съхранявайте на сухо, хладно и тъмно място, далеч от влага и пряка слънчева светлина.
Опаковка: Най-добре е да използвате херметически затворени съдове или вакуумни опаковки.
Срок на съхранение: Използвайте в рамките на 6-12 месеца след отваряне за оптимална свежест.
Примерни рецепти с био брашно от ябълки:
Ябълкови мини палачинки с овесени ядки
Съставки:
50 гр био брашно от ябълки
50 гр овесени ядки
1 яйце
150 мл мляко
1 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Смесете всички сухи съставки в купа.
Добавете яйцето и млякото, разбъркайте до хомогенна смес.
Изпечете палачинките на умерен огън в тиган с малко мазнина.
Ябълков хумус
Съставки:
200 гр нахут (сварен)
2 с.л. био брашно от ябълки
1 с.л. тахан
1 ч.л. мед
1 ч.л. канела
Сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки в блендер и разбийте до гладка смес.
Сервирайте с нарязани зеленчуци или пълнозърнести крекери.
Тези рецепти ще добавят интересен вкус и текстура на вашите ястия, използвайки био брашно от ябълки.
Възможни разфасовки