

Сухи червени чушки на гранули 3х3 мм.
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Сухите червени чушки са богати на витамини, минерали и антиоксиданти. Дехидратацията повишава концентрацията на хранителни вещества.
Хранителните стойности по-долу са примерни за 100 гр продукт:
Енергийна стойност: около 280-320 kcal
Белтъчини: около 12,0 гр
Мазнини: около 3,0 гр
Наситени мазнини: <1,0 гр
Въглехидрати: около 55,0 гр
Захари: около 35,0 гр
Диетични фибри: около 15,0 гр
Минерали:
Калий: около 1500 мг
Калций: около 50,0 мг
Желязо: около 5,0 мг
Магнезий: около 40,0 мг
Витамини:
Витамин С: около 15,0-20,0 мг
Витамин А (бета-каротен): около 500-700 µг
Витамин Е: около 2,0 мг
Характеристики
Размер: Гранули с равномерна големина (3х3 мм).
Цвят: Яркочервен до тъмночервен.
Вкус и аромат: Сладък, интензивен вкус и характерен аромат.
Срок на годност: 12-24 месеца при правилно съхранение.
Състав: 100% сушени червени чушки, без добавки и консерванти.
Съвети за съхранение на сухи червени чушки (гранули 3х3 мм)
Контейнер: Съхранявайте продукта в плътно затворени стъклени или пластмасови контейнери с херметическо уплътнение.
Място за съхранение: Пазете чушките на сухо и хладно място, далеч от слънчева светлина и топлина (температура 15-25°C).
Влага: Избягвайте контакт с влага, за да предотвратите загуба на качество и развитие на плесен.
Дългосрочно съхранение: Добавете дехидратиращ пакет (силика гел), ако ще съхранявате продукта дълго време.
Проверка за свежест: Редовно проверявайте за промени в цвета, текстурата или миризмата.
Начин на употреба
Рехидратация: Накиснете гранулите във вода или бульон за 10-20 минути, за да възстановите текстурата им.
Директна употреба: Могат да се добавят директно в супи, яхнии или други ястия, които включват течности.
Смесване със сухи подправки: Подходящи за приготвяне на подправки или смеси за маринати.
Приложение
Сухите червени чушки са универсална съставка, използвана в:
Супи и яхнии: За придаване на наситен вкус и цвят.
Сосове: Основна съставка в доматени сосове и пасти.
Печива: Добавка към тестени изделия или домашен хляб.
Здравословни ястия: В салати и гарнитури след рехидратация.
Индустриални продукти: В готови смеси за супи и сосове.
Рецепта за ароматна яхния със сухи червени чушки и картофи
Необходими продукти (за 4 порции):
2 с.л. сухи червени чушки (гранули 3х3 мм)
4 картофа (нарязани на кубчета)
1 глава лук (нарязан на ситно)
2 скилидки чесън (накълцани)
2 с.л. доматено пюре
3 с.л. олио или зехтин
1 ч.л. червен пипер
1 л зеленчуков бульон
Сол и черен пипер на вкус
Пресен магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
Рехидратиране на чушките: Накиснете сухите чушки в топла вода за 15 минути, след което ги отцедете.
Запържване на основата: Загрейте олиото в дълбок тиган и добавете лука. Запържете го до златисто. Добавете чесъна и доматеното пюре, разбъркайте за 1-2 минути.
Добавяне на чушки и картофи: Прибавете рехидратираните чушки, картофите и червения пипер.
Готвене: Залейте със зеленчуковия бульон. Оставете да къкри на умерен огън 25-30 минути, докато картофите омекнат.
Подправяне: Добавете сол и черен пипер на вкус.
Сервиране: Поднесете яхнията гореща, гарнирана с пресен магданоз.
Тази рецепта е лесна, питателна и с богат вкус – идеална за ежедневни ястия!
Възможни разфасовки