КАНЕЛА мляна
search
  • КАНЕЛА мляна

КАНЕЛА мляна

1,93 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Канела мляна.

Тегло: 100 гр
Референция: 02-0723-01
Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Канела (Cinnamomum verum) е ароматна подправка, извлечена от вътрешната кора на дървета от рода Cinnamomum. Тя е популярна със своите кулинарни и лечебни свойства. Канелата е подправка, която не само добавя аромат и вкус на различни ястия, но също така съдържа разнообразие от хранителни вещества.

 

Хранителни стойности на мляна канела (за 100 гр):

Енергия: 247 kcal

Протеини: 4 гр

Мазнини: 1,2 гр

Наситени: 0,3 гр

Въглехидрати: 81 гр

Захари: 2,2 гр

Фибри: 53 гр

Натрий: 10 мг

Калций: 1002 мг

Желязо: 8,3 мг

Магнезий: 60 мг

 

Характеристики:

Антиоксиданти: Богата на полифеноли, които помагат за борба със свободните радикали.

Противовъзпалителни свойства: Може да намали възпаленията.

Регулиране на кръвната захар: Подобрява чувствителността към инсулин.

Антибактериално и антимикробно действие: Подпомага борбата с инфекции.

 

Приложение и начин на ползване:

Кулинария: Канелата се използва за подправяне на сладки и солени ястия, напитки и десерти.

Напитки: Чайове, кафе, коктейли.

Козметика: Добавя се в маски и кремове заради антибактериалните си свойства.

Билколечение: Използва се при простудни заболявания, проблеми с храносмилането и за укрепване на имунитета.

 

Съхранение:

Опаковка: В плътно затворен съд, за да се избегне влагата и загубата на аромат.

Място: Хладно, сухо и тъмно място, далеч от слънчева светлина и силни миризми.

Срок на годност: Най-добре до 6-12 месеца след отваряне, за оптимален вкус и аромат.

 

Примерни рецепти:

Ориз с мляко и канела: Варете 1 ч.ч. ориз в 3 ч.ч. мляко. Добавете 2 с.л. захар и 1 ч.л. канела. Сервирайте охладен.

Канелени бисквити: Смесете 250 гр брашно, 100 гр захар, 125 гр масло и 1 ч.л. канела. Оформете бисквити и печете на 180°C за 10-12 мин.

Тиквен пай: Към пюре от тиква добавете 2 ч.л. канела, 1 ч.л. джинджифил, 2 яйца, захар и сметана. Печете в готова кора на 180°C за 45 мин.

 

Канела като чай или билка:

Чай с канела: Запарете 1 ч.л. мляна канела или 1 пръчица в 250 мл гореща вода за 10 мин. Добавете мед за вкус.

Ползи: Подобрява храносмилането, облекчава кашлица и грипни състояния.

 

Билколечение: Канелата се използва за регулиране на кръвната захар, облекчаване на артритни болки и като стимулант за кръвообращението.

 

Канелата е не само вкусна подправка, но и ценен източник на хранителни вещества и има множество ползи, когато се консумира в умерени количества.

02-0723-01

Възможни разфасовки

Плик / пакет
100 гр
250 гр
Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.