

Канела мляна.
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Канела (Cinnamomum verum) е ароматна подправка, извлечена от вътрешната кора на дървета от рода Cinnamomum. Тя е популярна със своите кулинарни и лечебни свойства. Канелата е подправка, която не само добавя аромат и вкус на различни ястия, но също така съдържа разнообразие от хранителни вещества.
Хранителни стойности на мляна канела (за 100 гр):
Енергия: 247 kcal
Протеини: 4 гр
Мазнини: 1,2 гр
Наситени: 0,3 гр
Въглехидрати: 81 гр
Захари: 2,2 гр
Фибри: 53 гр
Натрий: 10 мг
Калций: 1002 мг
Желязо: 8,3 мг
Магнезий: 60 мг
Характеристики:
Антиоксиданти: Богата на полифеноли, които помагат за борба със свободните радикали.
Противовъзпалителни свойства: Може да намали възпаленията.
Регулиране на кръвната захар: Подобрява чувствителността към инсулин.
Антибактериално и антимикробно действие: Подпомага борбата с инфекции.
Приложение и начин на ползване:
Кулинария: Канелата се използва за подправяне на сладки и солени ястия, напитки и десерти.
Напитки: Чайове, кафе, коктейли.
Козметика: Добавя се в маски и кремове заради антибактериалните си свойства.
Билколечение: Използва се при простудни заболявания, проблеми с храносмилането и за укрепване на имунитета.
Съхранение:
Опаковка: В плътно затворен съд, за да се избегне влагата и загубата на аромат.
Място: Хладно, сухо и тъмно място, далеч от слънчева светлина и силни миризми.
Срок на годност: Най-добре до 6-12 месеца след отваряне, за оптимален вкус и аромат.
Примерни рецепти:
Ориз с мляко и канела: Варете 1 ч.ч. ориз в 3 ч.ч. мляко. Добавете 2 с.л. захар и 1 ч.л. канела. Сервирайте охладен.
Канелени бисквити: Смесете 250 гр брашно, 100 гр захар, 125 гр масло и 1 ч.л. канела. Оформете бисквити и печете на 180°C за 10-12 мин.
Тиквен пай: Към пюре от тиква добавете 2 ч.л. канела, 1 ч.л. джинджифил, 2 яйца, захар и сметана. Печете в готова кора на 180°C за 45 мин.
Канела като чай или билка:
Чай с канела: Запарете 1 ч.л. мляна канела или 1 пръчица в 250 мл гореща вода за 10 мин. Добавете мед за вкус.
Ползи: Подобрява храносмилането, облекчава кашлица и грипни състояния.
Билколечение: Канелата се използва за регулиране на кръвната захар, облекчаване на артритни болки и като стимулант за кръвообращението.
Канелата е не само вкусна подправка, но и ценен източник на хранителни вещества и има множество ползи, когато се консумира в умерени количества.
Възможни разфасовки