

Био грейпфрутът, сушен-напоен, е натурална цитрусова наслада с балансирана сладост и леко горчиви нюанси. Напоен в био захарен сироп и изсушен при ≤42°C, той запазва своя ярък вкус и аромат. Перфектен за директна консумация, смутита, десерти и здравословни рецепти.
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 48 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био ГРЕЙПФРУТ, сушен-напоен – ярък вкус, който не се забравя!
Целият свят на цитрусовите плодове е събран в този био сушен грейпфрут, напоен в био захарен сироп и сушен при ниска температура (≤42°C), за да се запази максимумът от вкусовете, текстурата и цвета на плода.
Грейпфрутът е един от малкото плодове, които съдържат нарингин – естествен биофлавоноид с антиоксидантни и антивирусни свойства.
Името „грейпфрут“ идва от начина, по който расте – на гроздовидни групи, не като обикновените цитруси.
Според ароматерапията, ароматът на грейпфрут намалява апетита и подобрява концентрацията.
Сушеният грейпфрут, благодарение на високото си съдържание на естествени горчиви съединения, подпомага черния дроб и храносмилането.
Енергийна стойност: 1283 kJ / 307 kcal
Мазнини: 0,35 гр,
от които наситени: 0,12 гр
Въглехидрати: 75,00 гр,
от които захари: 66,50 гр
Белтъци: 0,90 гр
Сол: 0,18 гр
Характеристики:
Състав: Цял плод от био грейпфрут, био захарен сироп.
Произход: Зрели, здрави плодове от сертифицирано био земеделие.
Вкус: Сладко-горчив, цитрусов, свеж.
Текстура: Мека, сочна, леко карамелизирана.
Цвят: Естествено розово-оранжев до амбър.
Без добавки: Без оцветители, ароматизатори или консерванти.
Съхранение:
На сухо, тъмно и хладно място при температура до 20°C.
След отваряне съхранявайте в плътно затворен съд.
За максимална свежест – препоръчително е да се използва до 30 дни след отваряне.
Начини на употреба:
За директна консумация – здравословна и ароматна закуска.
В смутита и фрешове – за цитрусова интензивност.
В десерти – като гарнировка за торти, чийзкейкове, мусове.
В чая – за добавяне на аромат и леко карамелен привкус.
В гурме ястия – подходящ за балансиране на вкуса в сосове и меса.
Салата с киноа, сушен грейпфрут и орехов дресинг
Необходими продукти:
1 чаша сварена киноа
50 гр сушен грейпфрут, нарязан
1 авокадо, нарязано
30 гр орехи, запечени
1 с.л. зехтин
1 ч.л. горчица
1 ч.л. ябълков оцет
Щипка сол и черен пипер
Приготвяне:
Смесете всички продукти в голяма купа.
Разбийте зехтина, горчицата и оцета до хомогенен дресинг.
Залейте салатата и оставете за 10 минути.
Поднесете със стрък магданоз.
Салата с необичаен баланс между кремообразно, сочно и леко пикантно.
Грейпфрутови бонбони с натурален шоколад
Необходими продукти:
80 гр сушен грейпфрут
100 гр черен шоколад (70%)
1 ч.л. кокосово масло
Счукани шамфъстъци или сусам за поръсване
Приготвяне:
Нарежете сушения грейпфрут на ивички.
Разтопете шоколада с кокосовото масло на водна баня.
Потопете всяко парче грейпфрут в шоколада и поръсете с шамфъстък.
Охладете 1 час в хладилник.
Изискан цитрусов десерт, който комбинира енергия с лукс.