

Био червената боровинка, сушена-напоена, е натурален плод без добавена захар, обработен само с био сок от червена боровинка и ябълка. Мека, леко кисела и приятно плодова, тя е перфектна за мюсли, десерти, смутита или директна консумация. Богата на антиоксиданти и произведена при температура под 42°C, тя съхранява вкуса и ползите на дивата боровинка.
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 48 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА, сушена-напоена – плод с характер и история.
Био червената боровинка, сушена-напоена, е истински див плод, който запазва своята идентичност чрез бавна и щадяща обработка. След напояване с био сок от червена боровинка и ябълка, плодовете се сушат при температура не по-висока от 42°C, което гарантира максимално запазване на вкуса, цвета и хранителните вещества.
Червената боровинка е едно от малкото растения, чиито плодове се използват от коренните американски племена както в храна, така и в лекарства и текстилни бои.
Тя съдържа проантоцианидини, които се смятат за най-силния растителен антиадхезив – защитавайки пикочните пътища от бактерии.
Дивата червена боровинка вирее само в определени региони със специфична киселинност на почвата – често в торфени блата и планински ливади.
За да се съхранят най-добре, някога боровинките били натопявани в борови смоли и закопавани в ледени ями.
Характеристики:
Произход: Дива червена боровинка, напоена с био сок от червена боровинка и ябълка
Състав: 100% натурален био продукт, без захар, без добавки, без оцветители
Текстура: Плътна, сочна, леко лепкава, с естествена мекота
Вкус: Баланс между сладост и характерна киселинност, запазен от дивия плод
Цвят: Ярко червен с гланц от плодовата захар
Енергийна стойност: 253 kcal / 1061 kJ
Мазнини: 1,50 гр,
от които наситени: 0,20 гр
Въглехидрати: 52,40 гр,
от които захари: 46,10 гр
Белтъци: 3,60 гр
Сол: 0,06 гр
Начини на употреба:
Директна консумация: като здравословна закуска или енергиен плод
Закуски: добавка към кисело мляко, овесени каши, смес с ядки и семена
Десерти: като пълнеж или украса в торти, мусове, чийзкейкове, мъфини
Салати: особено подходяща с киноа, рукола, козе сирене и ядки
Напитки: добавка към смутита, плодови чайове, вода с плодов вкус
Съхранение:
На тъмно, сухо и проветриво място, далеч от пряка светлина
След отваряне: в плътно затворен съд, за да се избегне влага и окисляване
При добро съхранение: трайност до 18 месеца
Шоколадов мус с червена боровинка и мащерка
Съставки:
1 авокадо
1 банан
1 с.л. какао
1 ч.л. мед
80 гр сушена-напоена червена боровинка
1 щипка прясна мащерка
Инструкции:
Пасирайте всички съставки без боровинките до гладка смес.
Прибавете половината боровинки и пасирайте отново.
Гарнирайте с останалите боровинки и листенца мащерка.
Охладете и сервирайте.
Тъмна плътност, лека киселинност, загадъчен финал.
Печен пълнозърнест кекс с червена боровинка и орехов тахан
Съставки:
2 яйца
100 мл растително мляко
2 с.л. орехов тахан
150 гр брашно от лимец
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
80 гр сушена-напоена червена боровинка
Инструкции:
Разбийте яйцата, млякото и тахана.
Добавете сухите съставки и разбъркайте до гладка смес.
Прибавете боровинките и изсипете в кексова форма.
Печете на 180°C около 35 минути.
Мека структура, лека сладост и изненадващ ароматен дълбочинен ефект.