Крем от ЧЕСЪН, 210 гр, буркан
search
  • Крем от ЧЕСЪН, 210 гр, буркан

Крем от ЧЕСЪН, 210 гр, буркан

3,50 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 08-0100-02

Крем от чесън в буркан 210 гр

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Кремът от чесън е уникален и универсален продукт, който съчетава меката пикантност на чесъна с деликатната текстура на оризова паста от Басмати. В съдържанието му влизат оризова паста, слънчогледово олио, ябълков оцет, чесън и сол – без никакви добавени оцветители, овкусители или консерванти. Това гарантира натуралност и автентичен вкус, който може да бъде част от разнообразни ястия.

Историята на чесъна се проследява назад до древен Египет, където е бил използван както за кулинарни, така и за лечебни цели. Смятало се, че чесънът дава сила на строителите на пирамидите, а в древна Гърция и Рим е бил обект на легенди за прогонване на зли духове. В много култури чесънът е символ на защита, издръжливост и дълголетие.

В славянския фолклор чесънът е символ на защита срещу злите сили и се е използвал като амулет срещу вампири и духове. В Китай чесънът символизира дълголетие и късмет. Любопитен факт е, че алицинът в чесъна е изключително нестабилен и се активира само когато чесънът е нарязан или смачкан – така се освобождава и пикантният му аромат.

 

Хранителни стойности и характеристики на крем от чесън (приблизителни, за 100 гр продукт):

Енергийна стойност: 1078,6 kJ / 257,6 kcal

Мазнини: 25,93 гр,

от които наситени мастни киселини: 2,61 гр

Въглехидрати: 6,33 гр,

от които захари: 0,06 гр

Фибри: 0,38 гр

Белтъци: 0,65 гр

Сол: 0,80 гр

 

Минерали:

Калий: около 110 мг

Калций: 20 мг

Желязо: 0,8 мг

 

Витамини:

Витамин С: около 8 мг

Витамин В6: 0,2 мг

Антиоксиданти: Алицин (основният активен компонент в чесъна, със силни противовъзпалителни свойства).

 

Съвети за съхранение и приложение

Съхранение: Съхранявайте буркана на хладно и сухо място. След отваряне го съхранявайте в хладилник и консумирайте в рамките на 5-7 дни.

Приложение: Кремът от чесън е подходящ за намазване върху препечени филийки, като дип за зеленчуци, основа за сосове, маринати и добавка в супи, паста или месни ястия.

Начин на ползване: Готов за консумация. Може да се използва студен или леко затоплен.

 

Ползи от крема:

Чесънът е известен със своите антибактериални и противовъзпалителни свойства.

Подпомага сърдечно-съдовото здраве и имунитета.

Съдържа антиоксиданти, които защитават клетките от увреждане.

 

Ползи от разфасовката:

Удобен буркан, който е лесен за съхранение и употреба.

Идеален за индивидуално домакинство или за споделяне в семейни вечери.

 

Три нестандартни рецепти с крем от чесън

 

Балкански чеснови кюфтенца с ментово-чеснов сос

Необходими продукти:

1 буркан крем от чесън

500 гр кайма (телешка или свинска)

1 яйце

50 гр галета

1/2 ч.л. червен пипер

2 с.л. ситно нарязан магданоз

 

За соса:

2 с.л. крем от чесън

200 гр кисело мляко

1 ч.л. ситно нарязана мента

 

Начин на приготвяне:

Смесете каймата с крема от чесън, яйцето, галетата и подправките. Оформете малки кюфтенца и ги изпечете на грил или във фурна на 200°C за около 20 минути. Смесете съставките за соса и сервирайте кюфтенцата с ментово-чесновия дип.

 

Екзотичен европейски тарт с крем от чесън и карамелизиран лук

Необходими продукти:

1 готово бутер тесто

1 буркан крем от чесън

2 глави червен лук

1 с.л. кафява захар

1 ч.л. балсамов оцет

100 гр козе сирене

 

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на тънки шайби и го запържете на слаб огън със захарта и балсамовия оцет, докато се карамелизира. Разстелете бутер тестото, намажете с крем от чесън и разпределете карамелизирания лук отгоре. Нарежете парченца козе сирене и ги добавете. Изпечете в предварително загрята фурна на 200°C за 15-20 минути.

 

Азиатски сладко-пикантен сос с крем от чесън за скариди

Необходими продукти:

1 буркан крем от чесън

2 с.л. соев сос

1 ч.л. мед

1 ч.л. сусамово олио

1/2 ч.л. люспи от чили

200 гр обелени скариди

 

Начин на приготвяне:

Смесете крема от чесън, соевия сос, меда, сусамовото олио и чилито. Загрейте сместа на слаб огън и добавете скаридите. Гответе около 5 минути, докато скаридите се сготвят и се покрият със соса. Сервирайте със задушен ориз или оризови спагети.

08-0100-02

Възможни разфасовки

Буркан
210 гр

Свързани продукти

Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.