Крем от МАНАТАРКИ, 220 гр, буркан
search
  • Крем от МАНАТАРКИ, 220 гр, буркан

Крем от МАНАТАРКИ, 220 гр, буркан

6,75 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 08-0100-01

Крем от манатарки в буркан 220 гр

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Кремът от манатарки е изискан и ароматен продукт, който улавя есенцията на дивата природа в буркан от 220 гр. Основните съставки са манатарки – една от най-високо ценените гъби, известни със своя богат, земен вкус и кадифена текстура. В допълнение към манатарките, кремът съдържа лук, бяло вино, зехтин екстра върджин, нишесте (1,7%), сол, захар и лимонена киселина. Продуктът е без оцветители, овкусители, консерванти и други добавки, което гарантира натуралност и високо качество.

Исторически, манатарките са били считани за „храна на кралете“ в Европа. В древността римляните са ги използвали в пиршества, а по време на Ренесанса гъбите са били символ на престиж и богатство. Митологично, манатарките са свързвани с горските духове и феи, които според вярванията пазели тези деликатеси като част от техния мистичен свят.

Според славянските легенди манатарките растели в кръгове, образувани от танците на горски феи. Смятало се, че който ги намери, ще получи „щастие и здраве“. Любопитен факт е, че манатарките са част от първите гъби, проучвани научно за техните свойства като природни антибиотици.

 

Хранителни стойности и характеристики на крем от манатарки (приблизителни, за 100 гр продукт):

Енергийна стойност: 357 kJ / 87 kcal

Мазнини: 7,10 гр,

от които наситени мастни киселини: 1,00 гр

Въглехидрати: 1,60 гр,

от които захари: 1,40 гр

Фибри: 2,60 гр

Белтъци: 2,80 гр

Сол: 1,00 гр

 

Минерали:

Калий: 280 мг

Магнезий: 18 мг

Желязо: 1,7 мг

 

Витамини:

Витамин В2 (Рибофлавин): 0,3 мг

Витамин В3 (Ниацин): 3,1 мг

Витамин D: 0,9 мкг

Антиоксиданти: Ерготионеин (естествен антиоксидант в манатарките).

 

Съвети за съхранение и приложение

Съхранение: Съхранявайте крема на хладно и тъмно място. След отваряне – в хладилник и използвайте в рамките на 5-7 дни.

Приложение: Кремът от манатарки е изключително универсален. Може да се използва като основа за супи, сосове, ризото, паста, мазане върху брускети или дори в маринати за меса.

Начин на ползване: Готов за употреба. Разклатете буркана преди отваряне, за да хомогенизирате съдържанието.

 

Ползи от крема:

Богат източник на витамини и минерали.

Съдържа антиоксиданти, които подпомагат имунната система.

Лесно смилаем и подходящ за вегетарианци.

 

Ползи от разфасовката:

Удобен буркан, който съкращава времето за приготвяне на ястия.

Компактен размер за домакинства и пикници.

 

Три нестандартни рецепти с крем от манатарки

 

Балкански гювеч с крем от манатарки

Необходими продукти:

1 буркан крем от манатарки

300 гр пилешко месо

1 червена чушка

2 картофа

1 тиквичка

200 мл доматено пюре

2 скилидки чесън

Сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото месо на кубчета и го запържете леко. Добавете нарязаните зеленчуци и задушете за 10 минути. Смесете доматеното пюре с крема от манатарки и изсипете върху месото и зеленчуците. Гответе във фурна на 180°C за около 40 минути.

 

Екзотична Европейска тарталета с манатарки и сирене Бри

Необходими продукти:

1 готово бутер тесто

1 буркан крем от манатарки

200 гр сирене Бри

50 гр орехи

1 яйце за намазване

 

Начин на приготвяне:

Разстелете бутер тестото и изрежете кръгове за основа на тарталетите. Намажете с крем от манатарки, добавете парченца сирене Бри и нарязани орехи. Намажете краищата с яйце и изпечете в предварително загрята фурна на 200°C за 15-20 минути.

 

Азиатски сладко-пикантни оризови рулца с манатарки

Необходими продукти:

1 буркан крем от манатарки

8 листа оризова хартия

1 морков

1 краставица

100 гр печени кашу

2 с.л. соев сос

1 ч.л. мед

Чили сос за поднасяне

 

Начин на приготвяне:

Нарежете моркова и краставицата на тънки ленти. Смесете крема от манатарки със соевия сос и меда. Намокрете оризовата хартия и я поставете върху равна повърхност. В средата поставете зеленчуците и сместа с манатарки. Завийте като руло. Сервирайте със сладко-пикантен чили сос.

08-0100-01

Възможни разфасовки

Буркан
220 гр

Свързани продукти

Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.