

Референция: 06-0401-02
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 48 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Натуралният ябълков оцет е продукт, получен чрез естествена ферментация на ябълков сок. Процесът започва с превръщането на захарите в алкохол, след което оцетните бактерии преобразуват алкохола в оцетна киселина. В резултат се образува неизбистрен оцет, запазващ естествената „майка“ – утайка от полезни бактерии и ензими. Тази утайка е знак за автентичността на продукта. Неизбистреният и непастьоризиран оцет е популярен заради своите кулинарни, лечебни и козметични приложения. Още в древността египтяни и римляни са го използвали като консервант и лекарство, а днес той остава незаменима част от здравословния начин на живот.
Ябълковият оцет е бил ключов компонент в „еликсира на дълголетието“, използван от алхимици в Средновековието. Считало се, че той пречиства тялото и удължава живота.
Ябълковият оцет може да се използва за удължаване свежестта на плодове и зеленчуци. Измиването им в разтвор от оцет и вода премахва замърсяванията и бактериите, като ги запазва по-дълго време.
Енергийна стойност: 22 kcal
Белтъчини: 0 гр
Мазнини: 0 гр
Въглехидрати: 0,9 гр
Минерали: Калий (73 мг), Магнезий (5 мг), Калций (7 мг)
Антиоксиданти: Полифеноли, оцетна киселина, хлорогенна киселина
Витамини: Следи от B1, B2 и B6
Стойностите са приблизителни и могат леко да варират според произхода на продукта.
Съвети за съхранение:
Неотворена бутилка: Дръжте на сухо и прохладно място, защитено от слънчева светлина, при температура между 5°C и 25°C.
Отворена бутилка: Съхранявайте плътно затворена на стайна температура или в хладилник, за да предотвратите промени в качеството.
Приложение и начин на ползване:
Кулинария: Основа за дресинги, маринати, глазури и консервиране на зеленчуци.
Напитки: Смесен с вода и мед за освежаващ тоник.
Козметика: Подходящ за изплакване на коса, балансиране на кожата и приготвяне на естествени маски.
Домакинство: Използва се като естествен почистващ продукт и средство за премахване на неприятни миризми.
Ползи:
Натуралният ябълков оцет съдържа оцетна киселина, която подпомага храносмилането и регулирането на кръвната захар.
Полезните бактерии и антиоксидантите укрепват имунната система и действат противовъзпалително.
Разфасовката от 1 литър е икономична и подходяща за честа употреба както в кулинарията, така и за здравословни и козметични цели.
Крем супа от тиква с ябълков оцет
Съставки:
1 кг тиква, нарязана на кубчета
1 глава лук, нарязана
2 с.л. ябълков оцет
500 мл зеленчуков бульон
100 мл сметана за готвене
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Задушете лука в зехтина до омекване.
Добавете тиквата и гответе няколко минути.
Налейте бульона и оставете да къкри, докато тиквата омекне.
Пасирайте супата и добавете ябълковия оцет, сметаната, солта и пипера.
Поднесете с препечен хляб или крутони.
Пържен ориз с ябълков оцет и зеленчуци
Съставки:
200 гр сварен дългозърнест ориз
1 червена чушка, нарязана на ленти
1 морков, нарязан на жулиени
2 с.л. ябълков оцет
1 с.л. соев сос
1 ч.л. сусамово олио
1 яйце
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте сусамовото олио в тиган и добавете яйцето, като разбъркате, за да се изпържи на ситни парченца.
Добавете чушката и моркова, гответе няколко минути.
Прибавете ориза, ябълковия оцет и соевия сос, и разбъркайте добре.
Подправете със сол и пипер и сервирайте горещо.
Свързани продукти