ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ, 500 мл
search
  • ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ, 500 мл

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ, 500 мл

4,65 лв.

Референция: 06-0401-01

Натурален ябълков оцет, бутилка 500 мл

Количество
Наличен за поръчка

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 48 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Натуралният ябълков оцет е един от най-старите продукти на основа ферментация, използван както в кулинарията, така и в медицината. Той се получава чрез двойна ферментация на ябълки, която създава оцетна киселина и други ценни съединения. Неизбистреният и непастьоризиран ябълков оцет запазва „майката“ на оцета – утайка от полезни бактерии и ензими, които допринасят за неговите здравословни свойства. Използван е още в древността от египтяни, римляни и гърци, а Хипократ го препоръчвал като лечебно средство.

Легендите разказват, че ябълковият оцет е бил използван още в Древен Египет като еликсир за младост и сила. Римските войници също пиели смес от оцет и вода, за да останат хидратирани и енергични по време на походи.

Натуралният ябълков оцет съдържа оцетна киселина, която може да помогне за регулиране на нивата на кръвната захар след хранене. Той също така е естествен консервант, използван за запазване на храни от векове.

 

Оцетът е освободен от обявяване на хранителна информация, ориентировъчните стойности на натурален ябълков оцет (за 100 мл) са:

Енергийна стойност: 22 kcal

Белтъчини: 0 гр

Мазнини: 0 гр

Въглехидрати: 0,9 гр

Влакнини: 0 гр

Минерали: Калий (73 мг), Магнезий (5 мг), Калций (7 мг)

Антиоксиданти: Полифеноли, хлорогенна киселина

Витамини: Следи от витамини B1, B2 и B6

 

Стойностите са приблизителни и могат леко да варират в зависимост от произхода на продукта.

 

Съвети за съхранение:

Неотворен: Дръжте бутилката на хладно и тъмно място, далеч от директна слънчева светлина.

Отворен: Съхранявайте на стайна температура или в хладилник, като бутилката е добре затворена, за да предотвратите контакт с кислород.

 

Приложение и начин на употреба:

Кулинария: Основа за салатни дресинги, маринати, консервиране на зеленчуци и глазури.

Напитки: Разреждане с вода за освежаваща напитка или тонизираща смес с мед.

Козметика: Използва се за изплакване на коса, почистване на кожата или добавяне към вани.

Домакинство: За почистване и премахване на миризми.

 

Ползи:

Натуралният ябълков оцет е богат на пробиотици, които подпомагат храносмилането.

Съдържащите се антиоксиданти имат противовъзпалителни свойства.

Разфасовката от 500 мл е практична за ежедневна употреба в домакинството, като е лесна за съхранение и дозиране.

 

Рецепти, при които може да се използва натурален ябълков оцет

 

Тиквички с ябълков оцет и чесън

Съставки:

500 гр тиквички, нарязани на шайби

2 скилидки чесън, пресовани

3 с.л. ябълков оцет

2 с.л. зехтин

Сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в тиган и запържете тиквичките до златисто.

Смесете ябълковия оцет с чесъна, солта и пипера.

Залейте тиквичките с оцетната смес и оставете да се мариноват 10 минути преди сервиране.

 

Глазирани пилешки бутчета с ябълков оцет

Съставки:

4 пилешки бутчета

100 мл ябълков оцет

3 с.л. мед

2 с.л. горчица

1 с.л. зехтин

Сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Смесете оцета, меда, горчицата, зехтина, солта и пипера.

Намажете бутчетата със сместа и ги оставете да се мариноват 30 минути.

Печете в предварително загрята фурна на 200°C за 35-40 минути, като ги поливате периодично с останалата марината.

 

Салата с водорасли и ябълков оцет

Съставки:

50 гр сушени водорасли (например вакаме или уакаме)

1 морков, настърган

1 краставица, нарязана на тънки ленти

2 с.л. ябълков оцет

1 ч.л. соев сос

1 ч.л. сусамово олио

Сусамови семена за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Накиснете водораслите според инструкциите, след което ги отцедете.

Смесете оцета, соевия сос и сусамовото олио в купа.

Добавете водораслите, моркова и краставицата към дресинга и разбъркайте добре.

Поръсете със сусам преди сервиране.

06-0401-01

Възможни разфасовки

Бутилка
0,5 л

Свързани продукти

Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.