Ориз БАСМАТИ по Индийски, вакуум опаковка
search
  • Ориз БАСМАТИ по Индийски, вакуум опаковка

Ориз БАСМАТИ по Индийски, вакуум опаковка, 250 гр

4,25 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 04-0200-05

Ориз Басмати по индийски (250 гр).

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Оризът Басмати е символ на изискания вкус и културната идентичност на Индия и Пакистан. Името „Басмати“ произлиза от санскритската дума „Vasmati“, което означава „ароматен“. Този сорт е познат от векове с характерния си орехов аромат, дълги тънки зърна и способността да остава пухкав след готвене. Басмати е основен елемент в индийската кухня и често се използва за приготвяне на традиционни ястия като биряни и пилаф. Подправките като куркума, джинджифил и къри добавят типичен индийски привкус, който обогатява вкусовото изживяване.

 

Състав:

Ориз Басмати (210 гр)

Сухи зеленчуци и подправки (40 гр):

Суха червена чушка

Сух пащърнак

Сух морков

Суха зелена чушка

Сух лук

Къри

Джинджифил

Куркума

Чесън на прах

Черен пипер

 

Хранителни стойности на ориз Басмати по индийски (за 100 гр):

Енергийна стойност: 860 kcal

Белтъчини: 7,9 гр

Мазнини: 1,83 гр,

от които наситени мастни киселини: 0,17 гр

Въглехидрати: 78,4 гр,

от които захари: 2,1 гр

Фибри: 3,6 гр

Сол: < 0,05 гр

 

Характеристики:

100% натурални съставки

Без добавени консерванти, аромати, оцветители или овкусители

Лесен за приготвяне – готов за 15-20 минути

Богат аромат от подправките и зеленчуците

Подходящ за вегетарианци

 

Начин на употреба:

Основен метод на приготвяне:

Измийте ориза под течаща вода.

Загрейте 2 супени лъжици зехтин или масло в тиган.

Добавете сместа за ориза и запържете за 1-2 минути.

Добавете 500 мл гореща вода или зеленчуков бульон и варете на слаб огън около 15-20 минути, докато оризът омекне.

 

Приложения:

Гарнитура: Подходящ като допълнение към пилешко тика масала или риба тандури.

Вегетарианско ястие: Сервирайте с пресни зеленчуци или индийски хляб наан.

 

Рецепти и комбинации:

 

Басмати с ядки и стафиди

След като оризът е готов, добавете 50 гр препечени бадеми и 30 гр златни стафиди.

Завършете с пресен кориандър.

 

Пикантен Басмати с кисело мляко и зеленчуци

Сервирайте готовия ориз с лъжица кисело мляко и нарязани краставици и домати.

Добавете щипка червен пипер за пикантност.

 

Съвети за съхранение:

Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.

След отваряне, съхранявайте в херметически затворен съд за запазване на свежестта.

 

Ползи от тази комбинация:

Ориз Басмати: Нисък гликемичен индекс, богат на енергия и лесен за храносмилане.

Подправки (куркума, къри, джинджифил): Притежават антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Сушени зеленчуци: Осигуряват витамини, минерали и фибри, необходими за балансирано хранене.

 

Тази смес съчетава традиционни вкусове с лесно приготвяне, като носи здравословни ползи и гурме изживяване.

04-0200-05

Възможни разфасовки

Плик / пакет
250 гр
Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.