Ориз АРБОРИО, вакуум опаковка, 250 гр
search
  • Ориз АРБОРИО, вакуум опаковка, 250 гр

Ориз АРБОРИО, вакуум опаковка, 250 гр

3,10 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 04-0100-01

Ориз сорт Аброрио.

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Арборио е италиански сорт ориз с кръгли, къси зърна, известен със своята кремообразна текстура, която се освобождава при готвене заради високото съдържание на нишесте. Носи името на град Арборио в Северна Италия, където сортът е култивиран и селекциониран за първи път. Предлага се във вакуум опаковки, за да се запази най-добре свежестта и качеството на зърната.

 

Хранителни стойности на ориз Арборио (на 100 гр):

Енергийна стойност: 357 kcal

Белтъчини: 6,7 гр

Мазнини: 0,5 гр

Наситени мазнини: 0,1 гр

Въглехидрати: 79,2 гр

Захари: 0,3 гр

Фибри: 2,0 гр

 

Минерали:

Калий: 100 мг

Калций: 10 мг

Магнезий: 12 мг

Фосфор: 120 мг

 

Характеристики:

Кремообразна текстура: Благодарение на високото съдържание на нишесте, този ориз създава плътна и кремообразна основа при готвене.

Универсален вкус: Леко неутрален, което го прави подходящ за различни вкусови комбинации.

Бързо усвояване на аромати: Зърната абсорбират добре подправки и течности.

Кратко време за готвене: Обикновено готов за 18-20 минути.

 

Приложение:

Традиционни ястия: Най-често се използва за приготвяне на ризото.

Десерти: Подходящ е за оризови пудинги и кремообразни десерти.

Супи: Може да се добавя за плътност и текстура.

 

Начин на ползване:

Готвене на ризото: Оризът се готви с постепенно добавяне на бульон и постоянно разбъркване, за да се освободи нишестето.

Варене: В съотношение 1:3 (ориз към вода или бульон) за по-класическа текстура.

 

Съхранение: на тъмно, сухо и проветриво място далеч от пряка слънчева светлина.

 

Две рецепти с ориз Арборио:

 

Арборио кюфтета с пармезан

Сварен ориз Арборио се смесва с пармезан, яйце и подправки.

Оформят се малки топки, пълнят се с малко сирене моцарела в центъра, овалват се в галета и се пържат до златисто.

 

Ориз Арборио с кокосово мляко и манго

Оризът се сварява в кокосово мляко с добавка на захар и ванилия.

Сервира се топъл с пресни парчета манго и поръсва с кокосови стърготини за екзотичен десерт.

 

Тези рецепти ще покажат уникалната му текстура и вкус по нетрадиционен начин!

04-0100-01

Възможни разфасовки

Плик / пакет
250 гр
Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.