ЧЕРВЕН ПИПЕР, вакуум опаковка
search
  • ЧЕРВЕН ПИПЕР, вакуум опаковка

ЧЕРВЕН ПИПЕР, вакуум опаковка, 250 гр

5,80 лв.
По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 02-0729-02

Червен пипер, сладък.

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Червеният пипер, получаван чрез сушене и смилане на плодове от растението Capsicum annuum, е една от най-използваните подправки в световната кухня. Любопитно е, че най-разпространеният сорт сладък пипер в Русия и Украйна, „камбата“, е наричана там „болгарский перец“ (български пипер). Българите в миналото са наричали сладкия червен пипер „благ пипер“. Ароматът на червения пипер се освобождава напълно при термична обработка, но тя трябва да е кратка и умерена, защото при висока температура захарите в подправката прегарят и вкусът ѝ става горчив. Вакуумната опаковка запазва свежестта, аромата и цвета на подправката, предпазвайки я от влага и окисляване.

 

Усреднени хранителни стойности на червен пипер (на 100 гр сух червен пипер)

Енергийна стойност: 282 kcal

Белтъчини: 14,1 гр

Мазнини: 12,9 гр

Наситени мазнини: 2,1 гр

Въглехидрати: 54,0 гр

Захари: 10,3 гр

Фибри: 34,9 гр

 

Витамини:

Витамин С: 39,0 мг

Витамин А: 24690 IU

Витамин Е: 29,1 мг

Витамин К: 80,3 мкг

 

Минерали:

Калий: 2280 мг

Калций: 148 мг

Желязо: 21,1 мг

Магнезий: 162 мг

 

Характеристики и приложение на червен пипер

Мазнини: Червеният пипер съдържа естествени масла, но общото съдържание на мазнини е по-близо до 13 гр на 100 гр (включително малки количества ненаситени мазнини).

Витамин С: Червеният пипер е богат на витамин С, особено в прясно състояние, но значителна част от него остава и след изсушаване.

 

Хранителните стойности могат да варират в зависимост от вида, произхода и начина на преработка на червения пипер.

 

Приложения:

Кулинария: Добавя се към яхнии, супи, маринати, месни и зеленчукови ястия.

Козметика и медицина: Включва се в кремове за затопляне и стимулиране на кръвообращението.

 

Начини на употреба:

Използва се в количество от 1-2 ч.л. за подправяне на ястия.

Съчетава се добре с чесън, лук, черен пипер и други подправки.

Съхранение:

Съхранявайте на хладно, сухо и тъмно място, дори и във вакуум опаковка.

След отваряне прехвърлете в плътно затворен съд, за да се избегне контакт с влага и въздух.

 

Примерни рецепти с червен пипер

 

Гулаш

Съставки: Телешко месо (500 гр), лук, картофи, червен пипер (2 ч.л.), доматено пюре, чесън, дафинов лист.

Приготвяне: Запържете лука, добавете червения пипер, месото и картофите. Варете на слаб огън с доматено пюре и подправки.

 

Чушки с яйца и сирене

Съставки: Червени чушки, яйца (4 бр), сирене (200 гр), червен пипер (1 ч.л.).

Приготвяне: Изпечете чушките, добавете разбитите яйца и сиренето. Поръсете с червен пипер и запечете.

 

Рибена чорба с червен пипер

Съставки: Риба (около 1 кг), лук, моркови, домати, червен пипер (1,5 ч.л.), магданоз.

Приготвяне: Задушете зеленчуците, добавете рибата и вода. Варете и подправете с червения пипер и магданоз.

 

Червен пипер като билка

Ползи:

Подобрява кръвообращението.

Стимулира апетита и храносмилането.

Съдържа мощни антиоксиданти, които подпомагат имунната система.

 

Чай от червен пипер:

Рецепта: Запарете щипка червен пипер в 250 мл гореща вода за 5-10 мин. Може да добавите лимон и мед.

Препоръки: Подходящ за стимулиране на метаболизма, борба с настинки и за затопляне на тялото.

02-0729-02

Възможни разфасовки

Плик / пакет
250 гр
Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.