Ориз БАСМАТИ, вакуум опаковка, стек (10 бр. х 250 гр)
search
  • Ориз БАСМАТИ, вакуум опаковка, стек (10 бр. х 250 гр)

Ориз БАСМАТИ, вакуум опаковка, стек (10 бр. х 250 гр)

25,85 лв.

(25,85 лв. за стек от 10 бр.)

По възможност, след приемане на заявка, ще се свържем с Вас за уточняване на срока за доставка!

Референция: 04-0100-08

Ориз Басмати.

Количество
Изчерпан продукт или с недостатъчни количества! За заявки и поръчки, моля свържете се с нас на info@naberini.bg!

  Минимална сума за поръчка (с вкл. ДДС):

За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 40 лв.

  Политика на доставка:

За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.

  Доставка до адрес:

Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!

 

Общи условия

Ориз Басмати е висококачествен сорт дългозърнест ориз, известен със своя уникален аромат и леко ядков вкус. Произхожда от региона на Хималаите, основно от Индия и Пакистан, и е считан за един от най-престижните сортове ориз. Вакуум опаковките в стек от 10 бр. гарантират запазване на свежестта, аромата и качеството му за дълго време.

 

Хранителни стойности на ориз Басмати (на 100 гр):

Енергийна стойност: 350 kcal

Белтъчини: 7,5 гр

Мазнини: 0,6 гр

Наситени мазнини: 0,1 гр

Въглехидрати: 77,0 гр

Захари: 0,1 гр

Фибри: 2,2 гр

 

Минерали:

Калий: 115 мг

Калций: 10 мг

Магнезий: 25 мг

Фосфор: 85 мг

 

Характеристики на ориз Басмати:

Дълги и фини зърна: Удължават се при готвене, без да се слепват.

Нисък гликемичен индекс: Подходящ за диети и контрол на кръвната захар.

Интензивен аромат: Благодарение на естествения ароматен химикал 2-ацетил-1-пиролин.

 

Приложение на ориз Басмати:

Кулинария: Използва се в индийски и средиземноморски рецепти, гарнитури и салати.

Десерти: Идеален за оризови пудинги и сладки блюда.

 

Начин на ползване:

Изплакване: Изплакнете ориза в студена вода 2-3 пъти, за да премахнете излишното нишесте.

Накисване: Накиснете го за 20-30 минути, за да стане пухкав и лек.

Готвене: Сварете в съотношение 1:2 (ориз към вода) за 10-12 минути или до пълно абсорбиране на течността.

 

Съвети за съхранение:

Съхранявайте на сухо, тъмно и хладно място.

След отваряне, прехвърлете в херметически затворен съд, за да запазите аромата и качеството.

 

Две нестандартни рецепти с ориз Басмати:

 

Басмати с моркови и портокалов сок

Необходими продукти:

1 чаша ориз Басмати

2 ч.ч. портокалов сок (пресен)

1 с.л. зехтин

1 ч.л. канела

2 настъргани моркова

Щипка сол

 

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина и леко задушете морковите с канелата.

Добавете ориза и разбъркайте, докато стане прозрачен.

Залейте с портокалов сок, добавете сол и оставете да къкри, докато оризът поеме течността.

Сервирайте като гарнитура или леко основно ястие.

 

Басмати с гъби и лимонов крем сос

Необходими продукти:

1 чаша ориз Басмати

2 ч.ч. зеленчуков бульон

200 гр гъби (нарязани)

1 ч.ч. готварска сметана

Сок и кора от 1 лимон

1 скилидка чесън (накълцана)

1 с.л. масло

 

Начин на приготвяне:

Сварете ориза в зеленчуковия бульон и оставете настрана.

В тиган разтопете маслото и задушете чесъна и гъбите до златисто.

Добавете сметаната, лимоновия сок и кората. Оставете соса да се сгъсти за 3-4 минути.

Смесете соса с готовия ориз и сервирайте топло като основно ястие или гарнитура.

 

Тези рецепти подчертават гъвкавостта на ориз Басмати и добавят екзотичен и креативен привкус към вашата кухня!

04-0100-08

Възможни разфасовки

Стек
10 пакета х 250 гр
Коментари (0)
Все още няма отзиви от клиенти.