

Био сушената-напоена черна боровинка е изкусителен плод с наситен аромат, плътна текстура и естествена сладост – без добавена захар и без компромис. Напоена в био сок от боровинка и ябълка, тя е перфектна за директна консумация, мюсли, печени десерти или като веган бонбон от природата.
За да се валидизира и изпълни доставка, стоковата поръчка трябва да е на стойност минимум 48 лв.
За поръчки в София над 250 лв. доставка е безплатна. При взимане от склад доставка не се начислява.
Начисляват се допълнително разходи за доставка до адрес съобразно тарифите на доставчика!
Общи условия
Био ЧЕРНА БОРОВИНКА, сушена-напоена – тъмносинята звезда на дивата гора!
Този продукт е повече от сушен плод – това е цял плод от дива черна боровинка, бавно изсушен при ≤42°C след внимателно напояване в био сок от черна боровинка и ябълка.
Без добавена захар. Без оцветители. Без консерванти. Само плодовата същност – плътна, сочна, наситена.
В дивата черна боровинка (Vaccinium myrtillus) има антоцианини с двойно по-силен антиоксидантен ефект в сравнение с култивираната.
Пилотите от Втората световна война получавали боровинков конфитюр преди нощни полети – смятало се, че подобрява нощното зрение (и може би наистина действа).
В древна Европа боровинките били използвани за оцветяване на ръкописи и магически руни, заради тяхната наситена пурпурна следа.
Черната боровинка е сред малкото плодове, чиито антиоксиданти не се разрушават при сушене или замразяване.
Енергийна стойност: 1049 kJ / 250 kcal
Мазнини: 2,30 гр,
от които наситени мастни киселини: 0,30 гр
Въглехидрати: 52,50 гр,
от които естествени захари: 48,80 гр
Белтъци: 2,40 гр
Сол: 0,07 гр
Фибри: (неуточнени, но присъстват естествено в обвивката на плодовете)
Съхранение:
На тъмно, сухо и проветриво място, далеч от светлина.
За оптимален аромат – съхранявай в студено помещение в добре затворен съд.
След отваряне – затваряй плътно, за да не абсорбира влага и миризми.
Бисквити с черна боровинка и розмарин
Необходими продукти:
100 гр брашно от елда
2 с.л. кокосова захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ситно нарязан розмарин
50 гр сушена-напоена черна боровинка
40 мл кокосово масло
1–2 с.л. вода
Начин на приготвяне:
Смесете сухите съставки, добавете розмарин и боровинки.
Прибавете маслото и замесете меко тесто. Добавете малко вода при нужда.
Оформете бисквити и изпечете 12–15 мин при 180°C.
Изненадващо ароматни и крехки – с леко див привкус.
Крем с черна боровинка и кардамон
Необходими продукти:
150 мл ядково мляко
2 с.л. чиа
80 гр сушена-напоена черна боровинка
Щипка кардамон
1 ч.л. мед (или агаве)
Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки и оставете в хладилник за 2–3 часа.
Разбъркайте отново и украсете с няколко цели боровинки.
Сервирайте охладено – като крем, десерт или закуска.
Лек, богат и дълбок вкус с мистичен завършек.