Търсене

3 ВКУСНИ РЕЦЕПТИ С ТРЮФЕЛИ

Категории : Блог , Рецепти
star
star
star
star
star

Необходими продукти:

  • 1 л. бульон
  • 250 гр. oриз (басмати по възможност)
  • 50 гр. масло
  • 50 гр. пармезан
  • 15-20гр. черен трюфел
  • индийско орехче (по желание)
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Бульонът се слага да заври в подходящ съд. Добавя се оризът и се оставя да ври 15 – 20 мин. на средна температура. Малко преди да е готов ориза, когато водата е вече намаляла, се добавят пармезана, малка щипка индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Ястието се сервира горещо, в дълбоки чинии, като върху него се нарязват на тънки резени трюфелите със специален нож (може и с белачка).

Споделяне

Моля, влезте в профила си

Добави коментар